Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Folkebådene i Kerteminde måtte slæbes ind efter sejladserne. Foto: Henrik V. Jørgensen
Kapsejlads
Foto: Henrik V. Jørgensen

Folkebådene øvede sig med 20 prøvestarter i Kerteminde

Der blev kørt 15 minutters starter, herunder to træningsstarter ved ti og fem minutter og én kapsejladsstart, der gik ved nul minutter. Alle brugte VHF, så der var klar kommunikation omkring alt, forklarer Folke-klassen, der på fredag er klar til Classic Fyn Rundt i Kerteminde.

Af Troels Lykke |

Ved Pop Up-stævnet i Kerteminde for Folkebådene blev i alt gennemført ni sejladser, hvoraf der lørdag var femten starter i alt, ti prøvestarter, fem starter og fem sejladser. Søndagen bød på fjorten starter i alt, ti prøvestarter, fire starter, fire sejladser.

Vinden lod vente på sig, men godt kvart over ti kom der nok vind til at kunne afvikle de i alt fire sejladser. Der blev kørt femten minutters starter, herunder to træningsstarter ved ti og fem minutter og én kapsejladsstart, der gik ved nul minutter.

VHF et godt redskab

Alle sejlerne brugte VHF, således at der var klar kommunikation omkring alt, hvad man foretog sig, herunder ændringer i banen, spisepause, og hvem der var over linjen i prøvestarterne. 

- Det var god læring, fortæller Petra Mathilde Jørs, der er presseansvarlig for Dansk Folkebådsklub.

Protester var der ingen af i Pop Up-stævnet, hvor deltagerne var begejstrede for atter at kunne sejle.

- Alt i alt en herlig weekend med afslappet stemning og glade sejlere, der havde ventet længe på at kunne komme på havet, forklarer Folkebådsklassen.

Gavekort til banelederne og pizzakursus til vinderne

De to baneledere, Bjørn og Verner, gjorde et godt stykke arbejde, som honoreredes med gavekort til at tage konen med ud at spise.

Vinderen blev Søren Nissen (DEN 909) med familie, som vandt et pizzakursus hos Sommerlund Pizza for hele besætningen. På andenpladsen sluttede Per Røssel (DEN 672), som kan tage fra stævnet med et gavekort for hele besætningen på en kagemand hos Fru Lund Bageri.

Den sidste podieplads blev delt mellem Søren Kæstel (DEN 873) og Anders Sunke (DEN 745). De to besætninger kunne modtage vin som hæder.

content-loader
content-loader
content-loader