Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Såvel Alpin Express- som Scankap-99-klassen har syv både tilmeldt AFI 2Star Race 2021. Foto: Peter Brøgger

Tekniske problemer førte til dobbeltbookninger i AFI 2Star - alle startnumre udsolgt

På ti minutter var samtlige startnumre i Samsø-sejladsen udsolgt. Det troede i hvert fald arrangørerne, indtil de fik kigget nærmere på de tilmeldte sejlere. Mandag eftermiddag er alle pladser optaget.

Af Sara Sulkjær |

Normalt hives pladserne væk i AFI 2Star Race. Men ikke i år, hvor endnu ét startnummer mangler at finde sin ejermand, her knap et døgn efter tilmeldingens åbning. 

Siden klokken slog 12.00 søndag er 59 både skrevet på startlisten, foruden de sejlere, der i forvejen var tilmeldt sejladsen i forbindelse med sidste års lightudgave om Tunø.

Halvdelen af tilmeldingerne annulleret

Allerede efter ti minutter så det ellers ud til, at deltagerlisten var fyldt ud. Systemet lukkede ned, men efter et nærmere eftersyn stod det klart, at dobbeltbookninger var skyld i den hurtige tilmelding. 

Deltagernes ene tilmelding måtte derfor annulleres, og en halv time senere var det muligt at sikre sig de nu 30 tilbageværende, ledige startnumre:

- Det er en dejlig dag. Af de 60 pladser har 59 tilmeldt sig i dag, så vi har stadig åbent for tilmeldingen, men mon ikke den sidste plads ryger indenfor den næste uges tid, spår stævneleder Kenneth Meier-Andersen i en pressemeddelelse.

Seks klasser får eget løb

Kapsejladsen har kurs mod rekord. De knap 60 nye tilmeldinger vil betyde omkring 135 både på startlinjen i juni, hvilket vil være ny højdespringer i den populære doublehanded-sejlads. 

En sejlads, der i år har lokket hele 19 X-både til start, alt imens Spækhuggerne med 16 både kan prale af at blive største klasse, naturligvis med eget løb. 

I alt fem både fra samme klasse må være til start, førend eget løb etableres. Noget, som i alt seks klasser har formået, alt imens J/70- og Nordisk Folkebåd-sejlerne blot mangler én enkelt tilmelding.

Klasser med eget løb:

• Albin Express
• BB10 Meter
• Luffe 40.04
• Scankap-99
• Spækhugger
• X-332

Opdateret kl. 19.42: Mandag eftermiddag blev den sidste plads på startlinjen solgt. Du kan sikre dig en plads på ventelisten til i AFI 2Star Race her.

content-loader
content-loader
content-loader