Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Deltagerne skal i år sejle two-handed om Tunø. Foto: AFI 2Star

90 både til AFI 2Star Light - Tunø Rundt - skippermødet holdes over telefonen

Deltagerne i Aarhus får vigtige informationer på et online møde, ligesom selve registreringen foregår over mail. Starten går på lørdag den 13. juni, hvor sejlere fra hele landet vil stå klar.

Af Sara Sulkjær |

Frygten for coronavirus får ikke sejlerne til at lade AFI 2Star-sejladsen forsvinde i hækbølgen. 90 både er klar på startlinjen, når den traditionsrige og populære distancesejlads lødag den 13. juni skydes i gang i Aarhus:

- Det sene koncept og tilmelding har givet os mindre tid til at få arrangementet på plads, også selvom vi i år kører en light-udgave. Men vi når det. Den fantastiske opbakning, vi har fået, er vores brændstof, understreger Kenneth Meier-Andersen, stævneleder fra Aarhus Sejlklub, i en pressemeddelelse.

Ballen erstattet af Tunø

Meget bliver anderledes. De vanlige sociale aktiviteter og fysiske samlinger på land er streget i programmet, ligesom det traditionsrige mål med festmiddag på Ballen er erstattet af en dagssejlads omkring Tunø og retur. 

En distance på i alt 36 sømil, der indledes med en omvendt respitstart, som det kendes fra de foregående år og med løbsstørrelser, der overholder de gældende forsamlingsrestriktioner.

Til erstatning for det fysiske bureau sender deltagerne en mail til arrangørerne om deres registrering, som efterfølgende besvares af de frivillige. Samtidig er det traditionelle skippermøde ændret til et stort telefonmøde, hvor alle deltagere modtager et telefonnummer og kode, så de kan ringe ind.

- Det bliver interessant at se, om det noget anderledes skippermøde også fungerer tilfredsstillende, fortæller Kenneth Meier-Andersen.

Aarhusianske sejlere i front

Som ventet er det fortsat i høj grad de aarhusianske sejlere fra de nærliggende klubber, der har meldt sig på deltagerlisten. Også sejlere fra Sæby og Hadsund i nord og Norsminde, Horsens, Snaptun, Hou, Juelsminde og Vejle i syd er til start, ligesom Middelfart, Bogense og Kerteminde repræsenterer Fyn.

Fra Sjælland har sejladsen deltagere fra Kalundborg, Marbæk, Lynetten og KDY.

- I Aarhus Sejlklub er vi både glade og stolte over den store opbakning til AFI 2Star Race 2020 Light, understreger arrangørerne, der løbende har justeret sejladsen for at leve op til de af regeringen opstillede restriktioner.

Arrangørerne forventer at have de færdige løbslister på stævnets hjemmeside tirsdag aften den 9. juni. Følg med her.

content-loader
content-loader
content-loader