Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danskerne træner nu på Bermuda før stævnet starter senere på måneden ude i Atlanterhavet. Foto: Brian Carlin/Rockwool
Kapsejlads
Denmark SailGP Team presented by ROCKWOOL becomes the first team to hit the water ahead of the SailGP Season 2 opener. Bermuda SailGP presented by Hamilton Princess, Event 1 Season 2 in Hamilton, Bermuda. 01 April 2021. Photo: Brian Carlin/ROCKWOOL. Handout image supplied by SailGP

Små forårstegn: Dansk SailGP-hold rammer vandet i Bermuda først

Præcis som anemoner i skovbunden er det første tegn på forårets kommen, er søsætningen af de foilende F50-katamaraner det første tegn på, at SailGP officielt er tilbage på vandet. I fredags var den danske SailGP-båd med Rockwool som hovedsponsor den første, der ramte havoverfladen.

 

Af Troels Lykke |

Den iøjnefaldende, danske båd var det perfekte symbol på den globale sejlsportsligas længe ventede tilbagekomst, da det danske SailG- hold indtog Great Sound ved Bermuda.

- Det er en kæmpe dag for vores hold og for hele SailGP, siger Nicolai Sehested, styrmand for det danske hold.

Drømt om igen at komme ombord på F50

Det er over ét år siden, at de lynhurtige og avancerede F50-katamaraner sidst blev set i aktion. Nu er de tilbage igen forud for eventen i Bermuda senere på denne måned, der også bliver startskuddet på ligaens sæson 2.

- Vi har drømt om at komme tilbage ombord på F50'eren i mere end 12 måneder, og det føles lidt surrealistisk, at dagen endelig er her, fortæller Nicolai Sehested og tilføjer:

- Disse både er regulære vilddyr - og de har ikke på ingen måde mistet deres bid, det er helt sikkert. Jeg tror, ​​at vi i denne sæson kommer til at se præstationer og hastigheder, der bliver skubbet længere end nogensinde før.

Benhård konkurrence

Det danske SailGP-hold, der har Rockwool som hovedsponsor, slutter sig til syv andre nationer - ligaens regerende mestre, Australien plus Frankrig, Storbritannien, Japan, New Zealand, Spanien og USA - på startlinjen til SailGP's sæson 2 senere i denne måned.

Ikke mindst de to ny udråbte America's Cup-vindere, Peter Burling og Blair Tuke fra det new zealandske hold vil helt sikkert skabe en spændende efterfølger mod Cup-rivalerne Jimmy Spithill (styrmand, USA) og Ben Ainslie (styrmand, Storbritannien).

Netop de stjernebesatte teams er en del af seriens DNA, understeger Nicolai Sehested:

- SailGP har altid handlet om de få bedste sejlere på planeten til at konkurrere mod hinanden i helt identiske både, og det nye talent og den erfaring, der kommer ind i ligaen nu, hæver baren endnu højere.

- Vi respekterer alle vores modstandere, men frygter bestemt ikke nogen - og vi tror, ​​vi kommer til at overraske nogle stykker i denne sæson. Vi glæder os til at få nogle gode tidstræninger på F50'eren inden åbningseventen.

Står stærkere end i Sydney

Sidste gang, F50-katamaranerne var i aktion, var i februar 2020, før SailGP og en række andre store sportsbegivenheder blev begrænset af den globale pandemi. Det betyder, at det danske hold kun haft op omkring 30 timer ombord på båden på grund af sin sene indtræden i ligaen i december 2019.

- På vandet har vi stadig et erfaringsgab, og sammenlignet med mange af de andre hold er vi stadig relativt nye i forhold til F50'eren, selvom vi har været en del af SailGP i over et år, forklarer Sehested og fortsætter:

- Men vi har brugt de sidste 12 måneder på at finpudse vores færdigheder i andre foliende både og har arbejdet hårdt på at udvikle os som hold med støtte fra Rockwool. Vi står meget stærkere end i Sydney sidste år. Vi tror på os selv og tør at tænke stort.

Ekstra tyngde i truppen

I sidste uge offentliggjorde Sehested sin nye stjernespækkede besætning for sæson 2 - inklusive to nye danske, kvindelige atleter, der begge tilføjer ekstra olympisk metal til holdet.

Verdens bedste sejler i 2019, Anne-Marie Rindom og Katja Salskov-Iversen - begge olympiske bronzemedaljevindere i Rio i 2016 - deltager på det danske hold under et nyt ligestillings-initiativ, som SailGP har iværksat for at få flere kvindelige sejlere ind i international elitesejlsport.

Begge kvinder slutter sig til Sehested og resten af holdet, der består af Tom Johnson (AUS), Martin Kirketerp (DEN), Rasmus Køstner (DEN), Hans-Christian Rosendahl (DEN) og Lars-Peter Rosendahl (DEN) som en del af udvægelsesfasen, hvor de begge bliver en del af holdet for at udvikle og finpudse deres færdigheder.

SailGP på TV
I den første sæson havde SailGP et globalt publikum på 256 millioner hen over sæsonens fem events. Med den nye sæsons otte events forventer SailGP, at det antal vokser betydeligt.

TV-partnerskaberne for sæsonen er allerede mere end 100 steder herunder: Danmark (TV 2 Sport), Australien (Fox Sports), Frankring (Canal+ Sport), Japan (DAZN), New Zealand (Sky Sport), Spain (TVE og TV3), UK/Irland (SKY Sports) og USA (CBS Sports). Fans har også muligheden for at følge sæsonen helt tæt på den prisvindende SailGP-app.

SailGP sæson 2
SailGP Sæson 2 begynder den 24.-25. april med Bermuda og går herefter videre til Taranto i Italien den 5.-6. juni, Plymouth i Storbritannien den 17.-18. juli, Aarhus den 20.-21. august, Saint-Tropez i Frankrig den 11.-12. september, Cádiz i Spanien den 9.-10. oktober, Christchurch i New Zealand den 29.-30. januar 2022 og slutter af med finalen i San Francisco i USA den 26.-27. marts 2022.

content-loader
content-loader
content-loader