Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses Team ROCKWOOL Racing ved Langelandsbroen, kort tid efter ramte holdet et eller andet i vandet, så bådens foil fik en skade. Foto: Team ROCKWOOL Racing

ROCKWOOL-hold var 30 minutter foran rekord om Fyn da foil ramte noget i vandet

I et interview, vi viser, fortæller skipper Nicolai Sehested om uheldet og holdets planer. - Vi er meget skuffet, forklarer Sehested, der i de næste dage skal sejle i Kiel. Foilet blev så skadet at man var bange for at det ville blive mere ødelagt, så man ikke kunne sejle i Kiel.

Af Troels Lykke |

Team ROCKWOOL Racing skulle have slået rekord i deres 3 mio. kroner dyre, foilende kulfiber-katamaran GC32, som de leaser fra Gram-Hansen og Køstner, fra det tidligere SAP-hold.

Men rekord blev det slet ikke til efter man startede i Nyborg fredag morgen med kurs mod Sydfyn, hvor man ikke ville sejle gennem Svendborg Sund med de dybe foils, men sejle uden om Tåsinge, men ved Rudkøbing gik det galt, da man ramte noget i vandet, der skadede et af bådens foils, der tilsyneladende var begyndt at tage vand ind.

I dag er GC32eren derfor stadig klar til at sejle i Kiel de næste 5 dage, forklarer Nicolai Sehested i denne video, som holdet viser på deres facebookside.

Vil prøve Fyn Rundt-rekord senere i år - hvis der er tid

Holdet vil stadig gerne forsøge at slå rekorden om Fyn, hvis de får et hul i deres kalender. Efter Kiel skal holdet til Aarhus og sejle med unge og undervise dem og derefter skal holdet igen til København, derefter gælder det sejlads i Frankrig og Italien.

- Vi sætter pres på os selv med vilje med alle de aktiviteter, for at blive bedre og for at lære hinanden bedre at kende, forklarer Sehested.

Rekorden om Fyn sat af en båd er dermed stadig erhvervsmanden Erik Filsø, der i sin Extreme 40-katamaran - uden foil.

Dansk ROCKOWOOL-hold med én austrailer

- Nicolai Sehested, 30 år, fra København (rorsmand)

- Tom Johnsen, 28 år, fra Mandurah i Vestaustralien (wing-trimmer)

- Rasmus Køstner, 41 år, fra Middelfart (flight controller) 

- Martin Kirketerp, 37 år, fra Århus (grinder)

- Hans Christian Rosendahl, 23 år, fra København (grinder)

- Lars-Peter Rosendahl, 23 år, fra København (grinder)

content-loader
content-loader
content-loader