Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sejlere med master på kan ikke sejle under Vildsundbroen ved Thisted lige nu. Broklappen sidder fast. Foto: Aalborg Sejlklub

Broklap på Vildsundbroen sidder urokkelig fast - ingen både med høje master kan komme under

Så skete det, som alle de lokale har advaret mod: Broklappen på Vildsundbroen ved Thisted gik lørdag i udu, og nu har den sat sig fast, så den ikke kan hæves igen. Dermed kan sejlende med høje master ikke komme den vej rundt om Mors.

Af Troels Lykke |

- Der er sket det, at efter en broåbning ved en gennemsejling skal broklappen lægge sig på plads på anlægspillerne på Mors igen. Men da den var kommet halvvejs ned, begyndte den at galopere, den kørte stærkere og stærkere nedad, da kontravægtene ikke kunne stå imod klappens vægt, så klappen ramte anlægspillerne med en vis fart. Det sagde bang, så folk på Mors kunne se skilderierne på deres vægge begynde at danse, forklarer brovagt gennem mere end 30 år på Vildsundbroen Tage Mailund til Nordjyske.

Ved nedslaget hoppede broen en cirka 40 centimeter tilbage og satte sig fast. Det betød, at den kørende trafik ikke kunne passere broen i et stykke tid.

Ville ske når brovagter blev fjernet

Det var en af naboerne til broen, kommunalbestyrelsesmedlem for Venstre, Henrik Jensen, der på Facebook gjorde opmærksom på Vildsundbroens problemer.

- Det her har vi jo bare gået og ventet på skulle ske, lige siden balladen om at fjerne brovagterne og erstatte dem med automatiserede systemer startede, siger Henrik Jensen, der bor lige i broens baghave.

- Vi var nogle stykker, der kæmpede mod, at brovagterne skulle fjernes og automatikken implementeres, for som nærmeste nabo så har vi jo set nogle af de episoder, der sker med en bro fra 1930'rne, hvor brovagterne har kunnet håndtere det. Nu fik vi så en episode, hvor der heldigvis ingen kom til skade ved det, men det kan vi jo ikke garantere ikke sker en anden gang, siger Henrik Jensen til Nordjyske.

Her ligger Vildsundbroen

Kilde. Nordjyske

content-loader
content-loader
content-loader