Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jonas Warrer og Jakob Precht er klar til at forsvare de danske farver i 49ernes finalesejladser. Foto: Peter Brøgger

Jakob Precht inden tirsdagens medal race: Der er ikke så meget i det - vi skal levere det bedste

Opskriften er klar inden de afgørende medaljesejladser i herrernes 49er: Giv den alt, hvad I har. Det forklarer gast Jakob Precht, der med Jonas Warrer sejler kl. 6.30 dansk tid. Men ingen dansk medalje i 49er efter dansk 8. plads i medal race. England vinder guld. Opdateret 3.8.21

Af Sara Sulkjær |

Om under 12 timer kan en femteplads veksles til en guldmedalje for danske Jonas Warrer og Jakob Precht - og det er langt fra hvilken som helst medalje, de to sejlere om muligt kan hænge om halsen. 

På metallet er påtrykt fem nøje sammenflettede ringe som symbol på medaljens fornemme oprindelse - de olympiske lege. Mesterskaberne, der i sejlsporten figurer helt til tops på udøvernes ønskelister.

- Vi har en opgave

Det får dog ikke den danske 49er, der har den erfarne sejler og tidligere OL-vinder Jonas Warrer ved roret, mens unge Jakob Precht fungerer som gast, på slingrekurs:

- Der er ikke så meget i det. Vi har en opgave i at gå derud og levere det bedste, vi overhovedet kan,  påpeger Jakob Precht, der sammen med Warrer ligger på en øjeblikkelig femteplads, til Minbaad.dk og fastslår:

- Så må vi se, hvor langt det kan bære, når vi er gået i mål.

Ti point til top-3

Formår danskerne at finde topniveauet frem i Tokyo, og tilsmiler heldet sejlerduoen, er guldmedaljerne indenfor rækkevidde. Kun 14 point har Warrer og Precht til den olympiske førsteplads, mens ti point skiller besætningen fra den delte anden- og tredjeplads.

Få timer før den afgørende medaljesejlads, hvor pointene tæller dobbelt, er planen derfor klar:

- Én ting er helt sikker: Vi kommer til at give den alt, hvad vi har, lover 22-årige Jakob Precht.

Medal race kan følges live på DR TV kl. 6.30 her.

content-loader
content-loader
content-loader