Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den erfarne Jonas Warrer kan for anden gang vinde guld ved OL. Sidst var i 2008, hvor han på dramtisk vis sikrede sig førstepladsen i en lånt båd med Martin Kirketerp som gast. Foto: Peter Brøgger

Warrer og Precht må vente i spænding - medal race for 49er og 49erFX udskydes til tirsdag

Trods en samlet femteplads har den dygtige sejlerduo mulighed for at vinde OL-guld i Tokyo. Tirsdag går det løs, efter at mandagens planlagte medal race er udskudt i manglende vind. Ida Baad og Marie Thusgaard er samtidig til start i 49erFX'ernes metal race, dog uden medaljechance.

Af Sara Sulkjær |

Mandag kunne være blevet endnu en stor dag for de danske sejlere ved OL i Tokyo, hvor både 49er-sejlerne Jonas Warrer og Jakob Precht samt Ida Baad og Marie Thusgaard i kvindernes 49erFX skulle have kæmpet i medal race.

Sådan bliver det ikke. I stedet har manglende vind på vandet i Japan tvunget racekomiteen til at udskyde alle dagens sejladser til tirsdag.

Vinden kommer for sent

Først kl. 15.00 til 15.30 mandag lokal tid, kl. 8.00-8.30 dansk tid, skulle en front med 7-8 knobs vind passere kap-banerne, hvorefter sejladsen muligvis kan afvikles.

Da varselssignalet, ifølge sejladsbestemmelserne, senest må affyres kl. 16.30, har arrangørerne dog valgt at udsætte finaledagen et døgn, således at sejlerne sikres den nødvendige forberedelse til det altafgørende medal race.

Med udskydelse går OL-sejlerne samtidig en bedre vejrudsigt med mere vind i møde, forklarer komiteen i en meddelelse.

Spænding i 49er-feltet

Inden medal race, hvor pointene tæller dobbelt, har Warrer og Precht - hvis alt flasker sig - med en foreløbig femteplads fortsat mulighed for at sikre sig de eftertragtede guldmedaljer. Kun 14 point skiller danskerne fra Peter Burling og Blair Tuke i spidsen, mens der er ti point til sejladsens anden- og tredjeplads.

Anderledes ser det ud i kvindernes 49erFX, hvor Ida Baad og Marie Thusgaard med en samlet tiendeplads akkurat lister sig gennem nåleøjet til finaledagen. Med 25 point er medaljechancerne dog forsvundet i kølvandet for danskerduoen. 

Følg de danske sejlere ved det udskudte medal race på DR tirsdag kl. 6.30 dansk tid.

Se de foreløbige resultater her.

content-loader
content-loader
content-loader