Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlsportsligaen har glæde af den moderne SAP-teknologi. Foto: Frederik Sivertsen / Sejlsportsligaen

Data skal gøre Sejlsportsligaen forståelig for tilskuerne

SAP Sailing Analytics er udviklet specifikt til det globale sejlsportsfællesskab, hvilket de nordiske sejlsportsligaer har glæde af. Såvel sejlere som tilskuerne på kajen har fordel af de mange data, der gør en til tider kompleks sejlsport forståelig for gæsterne.

Af Nynne Ammundsen |

Mere end 17.000 sejladser tracket henover 400 konkurrencer med én milliard systeminteraktioner om året siden 2011 har gjort SAP Sailing Analytics til den mest robuste sejladsdatabase, der er tilgængelig i verden. 

Med sin skalerbarhed og høje tilgængelighed leverer SAP Sailing Analytics dybdegående dataanalyser i realtid, der forbedrer sejlernes præstationer på vandet, giver helt nye fan-oplevelser på kysten eller kajen og højner oplevelsen foran tv-skærmen.

Fra VM til Sejlsportsligaen

Under Hempel World Cups og verdensmesterskaberne i Aarhus i 2018 blev SAP Sailing Analytics brugt til at levere meningsfuld historisk indsigt og analyser til sejlere og trænere, så de kunne dykke dybere ned i deres egne præstationer, opdage mønstre og i sidste ende sejle bedre i næste løb.

Nu er nøgleanalyser såsom udførte manøvrer, sejladsdistance og vindende baner tilgængelige for omkring 150.000 sejlere og trænere samt 120 klubber i de nordiske sejlsportsligaer.

Realtids-sejldataanalyse og dataminering giver klubberne mulighed for at analysere på tværs af forskellige tidsforløb og perspektiver og leverer efter-løbs rapporter klar til analyse umiddelbart efter et afsluttet løb.

- Bedre dataindsigt hjælper ikke kun enhver sejler med at forbedre sine præstationer og unge talenter til at blive morgendagens helte. Det gør også sejlads mere attraktivt, siger Peter Wolsing, projektleder i Sejlsportsligaen.

- Sejlads er ikke længere en sport, som du kun forstår, hvis du deltager aktivt. SAP gør sejlads mere tilgængelig for et bredere publikum, fordi SAP Sailing Analytics leverer den nødvendige indsigt fra vandet indtil kysten, forklarer Wolsing videre i en pressemeddelelse.

Det perfekte match under pandemien

Ligesom dét at følge en regatta fra land eller via skærm kan være udfordrende uden information eller indikation af, hvem der fører, så kan data reducere kompleksiteten af ​​sejlsport.

Især i tider som under pandemien, hvor restriktioner og regler for enhver sportsbegivenhed gør det vanskeligt at interagere med fans og tilskuere, bliver værdifuld data fra sejladsen, som kan gøres tilgængelig via bedre informerede sportskommentatorer, endnu vigtigere.

Ved at bruge cloud og in-memory teknologi, behandle GPS- og vindmåledata i realtid og visualisere data til de forskellige devises, der er tilgængelige overalt i de nordiske sejlsportsligaer, demonstrer SAP, hvordan kompleks data og dybdegående analyser hjælper med at engagere de over 800.000 tilskuere ved at omdanne data til værdifuld information og gøre sejlsporten mere forståelig.

Lynhurtig analyse

IoT-data fra bøjer, både og vindsensorer skaber en digital tvilling af den givne sejlads og hjælper dermed til at visualisere kompleksiteten af ​​sejladsen til medier og kommentatorer.

Via In-Memory database-teknologi bliver enorme mængder live-sejladsdata lynhurtigt analyseret og giver en større indsigt i vigtigheden af ​​detaljerne i sejlsport.

SAP bruger også machine-learning til at aflæse vindretning fra kurs og manøvrer, der trackes live. Et vind-baseret live-leaderboard giver dermed tilskuere, kommentatorer og trænere mulighed for at få unik indsigt i, hvem der fører til enhver tid under løbet, og hjælpe med den svære kunst at prøve at forudsige, hvem der i sidste ende kan vinde løbet.

content-loader
content-loader
content-loader