Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
DM-vindere fra KDY: Fra venstre ses Helle Ørum Ryding, Henrik Jensen, Niels Gramkov, Lærke Marie Sørensen og Thomas Hartvig. Foto: Frederik Sivertsen/Sejlsportsligaen

1, 1, 1, 1, 1, 1, 1 - KDY danmarksmestre igen i Sejlsportsligaen

Det var i weekenden at danmarksmesteren blev fundet i Skovshoved. Lørdagens sejladser slog rekord i antal gennemførte sejladser i ligaens 7-årige historie. KDY-mixholdet, med rorsmand Henrik Jensen, sluttede med 7 førstepladser. Roskilde og Frederikshavn tog hhv sølv og bronze.

Af Troels Lykke |

Der var lørdag ét hold i sigte til guldet, men søndag så det noget anderledes ud efter KDY satte en del førstepladser ind.

Vinderne blev derfor Kongelig Dansk Yachtklub, der tager trofæet et år mere – og ligeledes bliver stævnevinder for dette andet stævne i Sejlsportsligaen, afviklet sammen med Skovshoved Sejlklub.

Rekord, trods en kort sæson

Lørdagens sejladser bød på et vejr udover det sædvanlige og gav sejlerne al den vind, som de manglede ved sidste stævne i Aarhus, fortæller Nynne Desirée Ammundsen fra Sejlsportsligaen. Hun forklarer videre.

Der var lagt op til at sejle mest muligt lørdag, da søndagens vejr ikke så nær så lovende ud.

Det betød 9 gennemførte flights, som aldrig er sket før i Sejlsportsligaens historie, og helt ekstraordinært blev der gennemført hele 27 sejladser, på éen dag.

Efter lørdagens 9 flights var det særligt Frederikshavn Seahawks der kom bedst fra start med 5 prikker, efterfulgt af Team Roskilde, Hellerup Highflier og Seahorsens.

Søndagens sejladser ændrede alt

Søndag ved middagstid var der byttet lidt rundt, og Team Roskilde ( lørdag nr. 3) og Bandholm Eagles (lørdag nr. 7) der skiftevis førte, mens Seahorsens rykkede lidt længere ned i stævnestillingen.

Dem der rystede stillingen, var Kongelig Dansk Yachtklub, der kun lavede rene prikker og dermed satte de andre til vægs. Det blev 7 prikker i streg og flere af dem med overlegent forspring.

Holdet fra KDY er repræsenteret i Sejlsportsligaen som rene kvindebesætninger men også som rene herrebesætning. Denne weekend kom holdet som 50/50 m/k. En kombination som bestemt har vist sit værd.

Tidligere dansk mester i matchrace og skarp H-bådssejler, til dagligt direktør Henrik Jensen, skipper fra KDY, pointerer også dette i takketalen.

”Tak for et godt arrangement, det er dejligt at se hvordan de unge storme frem, kvinder ligeså og i dag vores mix besætning, dét er bare fremtiden”.

Stævnevinderen på podiet igen

Der var ikke meget forandring fra overall vindere, til stævnevinderne. Antallet af prikker fra KDY var uden tvivl meget svære at slå, og det betød også at det var KDY der løb med sejren af 2. stævne i Sejlsportsligaen.

I år har været en speciel sæson, med kun to stævnevindere mod 4 de forgangene år.

Team Roskilde holdt sig tæt til KDY kun 3.-, 2.-, 1. pladser i løbet af søndagen, og endte på en 2. plads til stævnet.

Flere gange i løbet af dagen var holdene á point, og det var også meget tæt mellem placeringerne. Med kun et point, var det Hellerup Highfliers der tog en flot 3. plads til dette 2. stævne.

Sejlsportsliga igang i 7 år

Sejlsportsligaen har nu været i gang i 7 år, og det er på tide at finde ud af hvordan der forsættes på bedste vis.

Sejlsportsligaen oplever at der er hold der ikke er plads til, de unge vil sejle mere og kvinderne har også fart på.

Der er ingen tvivl om at Sejlsportsligaen gerne have alle på vandet, og det betyder at der arbejdes på at gentænke strukturen, så ligaen forsat giver klubudvikling til flest mulige sejlere og klubber.

Der skal dog ikke herske tvivl om at landets bedste klubhold findes naturligvis stadig i 1. division, men der skal muligvis findes en ny og bedre model for 2. division.