Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Borch Match Racing Team er vældig talentfulde. Dem kommer vi til at høre mere om. PR-foto
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Jeppe Borch og gaster vinder sølv til de franske mesterskaber i matchrace

Rorsmand Jeppe Borch, Sebastian Pieters på storskødet, Nikolai Rasmussen på trim og Matias Rossing på fordæk gjorde det godt i Pornichet ved den franske vestkyst, da de i matchrace i J/80'eren tog en andenplads. Det skete efter verdenstoeren i matchrace, Maxime Mesnil.

 

Af Troels Lykke |

Jeppe Borch, der sejler i både matchrace-centeret i KDY i Skovshoved og for Roskilde Sejlklub, er en af landets bedste skippere.

Sammen med resten af sit team satte han kursen mod Frankrig og landets nationale mesterskaber:

- Vi kunne desværre ikke gøre Anne-Marie Rindom kunsten efter og sikre endnu en sejr til Danmark. Men finalen i Frankrig blev en ægte gyser, hvor det måtte ud i en femte og afgørende sejlads for at finde vinderen, forklarer Borch. 

Kamp til stregen

I finalen trak favoritterne det længste strå, og danskerne måtte derfor tage til takke med sølvet:

- Det blev dog desværre verdens nummer to og favorit til stævnet Maxime Mesnil, som løb med sejren. Vi gav ham dog kamp til stregen, påpeger Jeppe Borch og uddyber:

- På trods af lidt omjusteringer i truppen kort før afgang fik vi alligevel fundet farten og teknikken til at sejle J/80'erne. Vi er tilfredse med sølvet og har massere af motivation til at komme tilbage stærkere.

Kvartfinalen blev vendepunkt

Sølvmedaljen skal ses i lyset af, at det danske team ikke normalt huserer i J/80-klassen:

- Vi skulle lige bruge de første sejladser på at finde ud af, hvordan man sejler en J/80 hurtigt i store krappe Atlanterhavsbølger. Vi fik for alvor gang i båden i kvartfinalen mod den forsvarende mester Pierre-Antoine Morvan, hvor vi sikrede videre avancerment efter en 3-1 sejr, fortæller det danske team.

content-loader
content-loader
content-loader