Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Borch-holdet i front i Helsinki i J/80eren. I kommende weekend sejler holdet for Roskilde i Sejlsportsligaen og er favoritter til at vinde.
Kapsejlads
Kapsejlads

Jeppe Borch styrer mod stjernerne - vinder 15 matchrace-sejladser i træk i Helsinki

Den næste rangliste vil vise, at Jeppe Borch og mandskab topper verdensranglisten. Der er sejlet 5 af de 16 stævner på årets World Match Racing Tour. Allerede nu er Team Borch Racing kvalificeret til årets VM-finale i Kina i december. Vi taler med den 24-årige fremadstormende skipper.

Af Troels Lykke |

For 15 år siden skrev vi om Jes Gram-Hansen, Sten Mohr, Jesper Radich og Jesper Bank, når det gjaldt matchrace i verdenseliten. Jesper Bank nåede at blive verdensmester i matchrace, mens Mohr også toppede verdensranglisten. Senere blev de alle America's Cup-sejlere.

Nu hedder kæmpetalenterne Emil Kjær og Jeppe Borch, begge i tyverne.

Hvem er Jeppe Borch?

Faderen hedder Niels, kaldet 'Noller'. og er dobbelt verdensmester i H-båd og kommer fra Roskilde, hvor også Jeppe har lært at sejle. Faktisk har Jeppe en lillebror, der også er skarp til sejlads. Han hedder Nikolaj Borch og var trimmer på J/80'eren i Helsinki i weekenden.

Til dagligt studerer 24-årige Jeppe Borch erhvervsøkonomi på CBS i København, men har også tid til at sejle.

Han og holdet var i sidste måned i Californien og sejlede et Grade 1-stævne, hvor de tog en femteplads i den prestigefulde Congressional Cup.

Gode starter

Borch-holdet er kendt for at vinde deres starter - ikke en dum ting i matchrace, hvor der blot er to både med i  hver sejlads.

Det gjorde sig også gældende efter tre blæsende dage ud fra Helsinki i Open Spring Cup, hvor Jeppe Borch og hans team kunne se sig tilbage over skulderen med 15 sejre og ingen nederlag i et internationalt Match Race Grade 2-stævne 

Roskile- og KDY-sejleren Jeppe Borch, der til dagligt træner i Skovshoved i KDY's Match Race Center, har dermed bragt sig helt i top på verdensranglisten, hvor der nu er sejlet 5 af de 16 stævner på årets World Match Racing Tour. 

Jeppe og hans team er en af de yngste i verdenstoppen og fører pt. over den femdobbelte verdensmester Ian Williams fra England.

Trænede bomninger under sejlads - og væltede

Om stævnet i Helsinki med 15 sejre i træk, hvor der blev sejlet i mellem 7 og 11 m/sek., forklarer Jeppe Borch til Minbaad.dk:

- Det var faktisk rimeligt overbevisende, hvis jeg selv skal sige det. Starterne er helt klart vores stærke side, og dem vandt vi i Helsinki, så vi kunne vælge at slå på det første vindspring, vi mødte, siger Borch, der havde Mathias Rossing på fordækket, Nikolaj Borch som trimmer og Gustav Wantzin på storsejl og taktik.

I en enkelt sejlads var holdet så langt foran nummer to, at de begyndte at træne bomninger.

- Men der lavede vi faktisk lige en chinese-kæntring, men kom dog hurtigt op igen og vandt sejladsen, siger Jeppe Borch og griner.

Bør vinde Sejlsportsliga-stævne i Svanemøllen 

Team Borch, der sejler for Roskilde Sejlklub, er i denne weekend til ligastævne i Svanemøllebugten, hvor de er favoritter til at vinde med deres super bådhåndtering og matchrace-erfaring.

Derudover skal de i år sejle Europa Cup i Marstrand, EM i Italien, Match Race Germany på Bodensee og VM i Kina til december, hvis der kommer styr på coronapandamien i landet.

- Vi håber, at vi topper ved VM i år i Kina, forklarer Jeppe Borch, der med holdet får økonomien til lige at løbe rundt med præmiepenge og VIP-sejladser i Skovshoved. 

Læs mere om Borch-holdet: wmrt.com/player/jeppe-borch/

Resultat - Open Spring Cup, Helsinki:

1. Jeppe Borch, KDY/Roskilde Sejlklub

2. Jeffrey Petersen

3. Marinella Laaksonen

4. Clara Svensdotter

5. Georg Tallberg

6. Matias Knip

7. Jon Eriksson

8. Mikael Stelander

9. Ville-Veikko Niskanen

10. Martina Karlemo

Semi-finals:

Borch-Svensdotter 3-0

Petersen-Laaksonen 3-0

Petit finals:

Laaksonen-Svensdotter 2-0

Finals:

Borch-Petersen 3-0

content-loader
content-loader
content-loader