Gå til hoved-indhold
Havne
Danmarks største selvbyggerhavn Margretheholms havn har fået i udsigt en dæmning med en oplukkelig bro, men som skal være lukket i dagtimerne. Foto: Lars Jensen

Opråb fra sejlere: Støt underskriftsindsamling for at udsætte vanvidsprojektet Lynetteholmen

Kære alle sejlere i Danmark, hjælp os her i København i Margretheholm Havn med en underskriftsindsamling for i første omgang at udsætte vanvidsprojektet Lynetteholmen, fortæller Klaus Schlichter fra gruppen Bevar Margretheholms Havn.

Af Troels Lykke |

Folketinget har desværre allerede udsendt udkastet til anlægsloven hele 10 dage FØR høringsfristen i mandags sluttede.

En arrogant handling overfor de mange sejlklubber, som sammen med over 800 andre indsendte høringssvar, alle meget kritiske eller imod nutidens største anlægsprojekt til 80 milliarder, indgået mellem staten og Københavns kommune, fortæller Klaus Schlichter.

Han er talsmand på vegne af gruppen Bevar Margretheholms havn, der arbejder i et meget nært samarbejde med Dansk Naturfredning, Rådet for Bæredygtig trafik, NOAH og en politisk gruppe på 21 medlemmer på Københavns rådhus.

Sejlerne må holde sammen

Klaus Schlichter forklarer videre:

Går det galt, kommer alle landets borgere til at betale underskuddet. Danmarks største selvbyggerhavn Margretheholms Havn har fået i udsigt en dæmning med en oplukkelig bro, som skal være lukket i dagtimerne og sejlløbene ind til Københavns Havn, Kronløbet og Lynetteløbet samles i kun ét sejlløb.

Sammen med krydstogtskibe og andre større erhvervsfartøjer skal vi deles om dette ene sejlløb og skal nu også afvente et trafiklys og selv i kraftig høj sø at skulle fortøjre til en venteplads før Kronløbet.

Hele Kongedybet vil blive fyldt op med 81 mio. tons forurenet jordfyld og reducerer derfor vandgennemstrømningen i Øresund til skade for biodiversiteten og betyder også torskens endeligt i Østersøen, grundet manglende tilførsel af det iltrige saltvand.

Hjælp os til bevarelse af vores havne og skrøbelige havområder - måske turen næste gang kommer til dig, så lad os holde sammen om en forsat kamp om at beskytte vores dejlige farvande.

På forhånd tak.

Klaus Schlichter

Besøg Facebookgruppen Bevar Margretheholms Havn og skriv under her.

content-loader
content-loader
content-loader