Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

The Ocean Race Europe: Seks sekunder skilte første- og andenpladsen efter fire dages kapsejlads

De unge sejlere fra The Austrian Ocean Race Project overraskede i VO65-klassen, mens forhåndsfavoritterne måtte inkassere en ærgerlig sidsteplads på Europa-sejladsens første ben. I IMOCA-klassen trak Corum L'Épargne det længste strå. Se fem minutter lang video med højdepunkter fra sejladsens intense sidstedag.

Af Sara Sulkjær |

- Det er skørt, at vi vandt denne super intense kapsejlads. Så du det? Fire både på én række. Hvilken vild sejlads. Vi er super glade!

Den hollandske skipper på VO65'eren The Austrian Ocean Race Project, Gerwin Jansen kan ikke holde begejstringen tilbage. Efter i fire døgn at have dystet intenst mod nogle af verdens bedste kapsejlere i syv VO65'ere lykkes det teamet at passere mållinjen i portugisiske Cascais som nummer ét - kun seks sekunder foran Ambersail-2 på andenpladsen.

15 sekunder senere fulgte VO65'eren Childhood 1, mens holdene blot måtte vente yderligere seks minutter, førend den syvende og sidste VO65'er gik i mål. 

Unge uden erfaring slog eliten

Særligt de sidste 40 sømil bød på nervepirrende sejlads i VO65-klassen, ikke mindst da forhåndsfavoritterne fra Mirpuri Foundation Racing Team modsat resten af feltet foretrak en nordlig kurs. Et taktisk valg, der fik ærgerlige konsekvenser for holdet.

Selvom kun få minutter adspilte teamet fra førstepladsen, må favoritterne indkassere den ærgerlige sidsteplads på det yderst tætte første ben af Europa-sejladsen. I stedet kan de overraskede sejrsherrer fra det østrigske vinderteam sole sig i en uventet hæder:

- Vi er de nye, det unge hold uden så meget erfaring... De sidste 30 sømil var så intense, det var utroligt. Vi fortsatte bare med at kæmpe, og det her blev resultatet, fortæller den begejstrede skipper, Gerwin Jansen til theoceanrace.com.

"Exclusion zone" blev afgørende for IMOCA'erne

Også de fem IMOCA 60'ere fulgtes tæt mod mållinjen, indtil den såkaldte "exclusion zone" dukkede op i horisonten. En taktisk zone, der viste sig at få stor betydning for sejladsens udfald.

Således valgte både de senere vindere fra Corum L'Épargne og teamet på andenpladsen, 11th Hour Racing Team i sidste øjeblik at sejle syd om zonen, hvilket banede vejen for deres topplaceringer.

De tolv havkrydsere skal atter på kap-banen lørdag, hvor de dyster i Coastal-sejladsen, inden de søndag sætter kursen mod sejladsens ben 2 til Alicante, Spanien.

Resultaterne efter Leg 1:

IMOCA
1: CORUM L'Épargne
2: 11th Hour Racing Team
3: LinkedOut
4: Offshore Team Germany
5: Bureau Vallée

VO65
1: The Austrian Ocean Race Project
2: AMBERSAIL-2
3: Team Childhood I
4: Sailing Poland
5: AkzoNobel Ocean Racing
6: Viva México
7: Mirpuri Foundation Racing Team

Kilde: The Ocean Race

content-loader
content-loader
content-loader