Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Tolv havkrydsere kapsejler i The Ocean Race Europe - nu med kurs mod Atlanten

Sejlere fra hele verden er samlet i den europæiske kapsejlads, der efter lørdagens start bragte sejlerne over Biscayen med kurs mod Atlanterhavet. Få 15 minutter lang video-update øverst i artiklen.

Af Sara Sulkjær |

Tolv hurtige kapsejladsbåde krydsede lørdag startlinjen i franske Lorient. Både, der midt i den omfattende coronapandemi bærer ni forskellige landeflag og er bemandet med sejlere fra hele verden.

Dét, der samler det mangfoldige felt, er The Ocean Race Europe. Den europæiske udgave af verdensomsejlingen The Ocean Race, der den næste måned kommer til at bringe de deltagende besætninger fra franske til italienske Genova, hvor det afgørende coastal-race sejles den 19. juni. 

Svært navigatør-arbejde

I lette vindforhold kunne fem IMOCA-teams og syv VO65'ere drage ud på den europæiske kapsejlads, der i første omgang have det krævende Biscay-kryds på menukortet. Et vanskeligt farvand, der i høj grad satte navigatørerne på arbejde:

- Nico (navigator Nico Lunven, red.) tjekker vejrudsigterne fra fem eller seks vejrfiler, men ingen af dem stemmer overens. Så vi må selv prøve at forstå, hvad der sker, og træffe taktiske beslutninger baseret på vejret, og hvad de andre nær os gør, forklarede Yoann Richomme, skipper hos de portugisiske VO65-favoritter Mirpuri Foundation Racing Team, til sejladsens hjemmeside.

De besværlige forhold skabte tæt sejlads i såvel VO65- som IMOCA-feltet. Søndag eftermiddag, ét døgn inde i sejladsen, var det blot 14 sømil, der skilte de fem foilende IMOCA-både, der - modsat tidligere kapsejladser - sejles af en hel besætning og ikke blot af en enkelt solosejler.

Der sejles tæt på Atlanten

Nu, to døgn inde i sejladsen, er det waypoint i Atlanterhavet, besætningerne har i kikkerten. Det er fortsat et tæt løb, viser live-tracking fra bådene, med Mirpuri Foundation Racing Team i spidsen for VO65'erne mandag formiddag, mens LinkedOut fører an blandt IMOCA'erne.

Foruden Lorient får også portugisiske Cascais, spanske Alicante og italienske Genova besøg af de hurtige Ocean Race-både i den europæiske sejlads.

Følg The Ocean Race Europe her og se re-live fra lørdagens start herunder: 

Kilde: The Ocean Race

content-loader
content-loader
content-loader