Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Snart kan de kapsejladshungrede danskere mødes til en venskabelig dyst under AFI 2Star. Foto: Peter Brøgger

Nu sejles AFI 2Star til Samsø igen "as usual" - festmiddagen bliver udendørs take-away

127 både sejler fra Aarhus mod Ballen Havn den 12. juni. Bortset fra den traditionsrige festmiddag på Samsø er samtlige indendørs aktiviteter droppet. Et udendørs skippermøde er akkurat muligt.

Af Sara Sulkjær |

Lørdag kapsejles fra Aarhus Lystbådehavn til Ballen Havn. Søndag vendes stævnen modsat, og turen går retur til den jyske hovedstad.

- Dét, sejlerne kan se frem til, er en rigtig todags-kapsejlads. Det er vel indtil videre årets største kapsejlads. Palby Fyn Cup måtte desværre aflyse, og Classic Fyn Rundt har begrænsninger på deltagerantal, forklarer Kenneth Meier-Andersen, stævneleder for AFI 2Star, til Minbaad.dk.

"Business as usual" bliver kort sagt overskriften, når 127 både den 12. juni krydser startlinjen ud for Smilets By i den populære doublehand-sejlads.

Forsamlingsforbud ophæves dagen før

Det sker efter, at kapsejladsen i 2020 måtte skydes i gang i en light-version, der bød på en afkortet rute til Thurø grundet stramme corona-restriktioner. 

Restriktionerne har endnu et fast tag i den danske befolkning, men akkurat dagen før sejladsen ophæves det udendørs forsamlingsforbud. Et fysisk skippermøde ved Aarhus Sejlklub lørdag morgen bliver dermed igen første officielle stop på sejlernes to do-liste:

- Sikkerheden for deltagere og frivillige er vores primære fokus, og vi har, indenfor de begrænsninger og muligheder der er, stadig fundet en god måde at afvikle arrangementet på, lover stævneleder Kenneth Meier-Andersen fra Aarhus Sejlklub. 

Restaurant låner bænke

Øvrige forsamlinger og indendørs aktiviteter må doublehand-sejlerne til gengæld lede længe efter. Kun den tradtionsrige festmiddag i Ballen Havn har arrangørerne valgt at bevare. 

- Restauranter må servere udendørs til et stort antal gæster. Festmiddagen i Ballen bliver derfor stadig en treretters menu, som serveres udendørs som take-away. Restaurant Dokken har lånt borde og bænke af Samsø-festivalen, der opstilles på den sydlige mole, forklarer Kenneth Meier-Andersen.

Der er fortsat en tidsmæssig begrænsning på seneste udskænkning kl. 22:00, ligesom deltagerne må fremvise et coronapas eller en negativ test for at deltage i festlighederne.

Læs mere om AFI 2Star-sejladsen her.

content-loader
content-loader
content-loader