Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Afstanden til de store fragtskibe var kort, da en sejlerfamilie mandag fik motorstop på Øresund. Foto: DSRS

Båd med familie får motorstop i tungt trafikeret Øresundsrute

Det kunne være gået galt, da en 28 fod lang motorbåd mandag mistede sin manøvreevne i myldretrafikken på Øresund. Frivillige reddere fra København kom sejlerne til undsætning.

Af Sara Sulkjær |

En vejrudsigt, der senere på dagen lovede kraftige vinde, fik mandag morgen en sejlerfamilie tidligt ud af køjen.

Det skriver Dansk Søredningsselskab på sin hjemmeside.

Drev mellem store skibe

Vinden blev dog ikke familiens største problem. I stedet var det et pludseligt motorstop med høj lyd og lys i alle lamper, der fik sejlernes puls i vejret:

- De lå stille i vandet uden mulighed for at manøvrere og drev igennem igennem den trafikerede rende med større skibe, forklarer Dansk Søredningsselskab om episoden.

Et 112-opkald blev straks sendt fra Øresund for at undgå en potentiel kollission med de mange handelskibe, der befandt sig i området.

Advarslen gik videre

Opkaldet kom de frivillige reddere på den københavnske Norden Rescue for øre, hvorefter mandskabet satte kurs mod den 28 fod lange motorbåd:

- Det var en fonøjelse at høre de større skibe advare hinanden på VHF'en om den mindre motorbåd, som lå i deres rute for at være sikker på, at der ikke skete kollision, påpeger søredningsselskabet, der efterfølgende kunne bugsere den lettede sejlerfamilie til Dragør.

Kilde: Dansk Søredningsselskab

content-loader
content-loader
content-loader