Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Europajolle-sejlere trænede løs i Køge Bugt. Klik flere og se galleri fra fotograf Mogens Hansen. Fotos: Mogens Hansen
Sejlklubber
Sejlklubber
Sejlklubber
Sejlklubber
Sejlklubber
Sejlklubber
Sejlklubber
Sejlklubber
Sejlklubber
Sejlklubber
Sejlklubber
Sejlklubber

Solrige Garda erstattes af Kaløvig og Vallensbæk i kulde – Højen og Hestbæk hjalp Europa-sejlerne

44 seje Europajolle-sejlere skiftede solbriller ud med vinterhandsker, da den traditionsrige påskecamp på Gardasøen blev aflyst. I stedet stod nogle af landets dygtigste sejlere klar til at hjælpe deltagerne i hjemligt farvand.

Af Kenneth Bøggild, Vallensbæk Sejlklub |

Påske er lig træningscamp på Gardasøen. I hvert fald i Europajolle-klassen, hvor sejlere og forældre hvert år vender stævnen mod den italienske sø - men ikke i år, hvor den aktuelle, turbulente pandemi bandt sejlerne på dansk grund.

Heldigvis er det for sejlere ikke uvant, at en skralder forstyrrer et opkryds, eller at en vejrudsigt ikke bliver som ventet. Med aflysningen af påskecampen på Garda var det derfor tid til at tænke ud af boksen, så en aktivitet med hensyntagen til de aktuelle coronarestriktioner kunne afvikles. 

Europa Class Denmark besluttede derfor at etablere ikke én, men to camps i samme periode. Det skriver medarrangør Kenneth Bøggild til Minbaad.dk

Sejlerne sætter dagsordenen

En Camp Vest og en Camp Øst blev resultatet. Hele 44 sejlere deltog i de to camps, der havde 25 sejlere på deltagerlisten i Kaløvig, mens 19 sejlere fra den østlige del af landet satte kursen mod Vallensbæk.

Her havde Vallensbæk Sejlklub tænk utraditionelt, da sejlerne i forberedelsen til campen var blevet spurgt til, på hvilke punkter de gerne ville udvikles. 

Det stod hurtigt klart, at de mange ønsker ikke kunne dækkes af ét gennemgående trænerteam, hvorfor et team af danske trænerprofiler fordelt på de tre campdage blev samlet i Vallensbæk.

For at sikre den røde tråd var Europajolle-OL-guldvinder Cristine Storm Larsen og Vallensbæk Sejklubs cheftræner Mikkel Petersen i trænerbåden alle tre dage, mens André Højer Christiansen, Michael Hestbæk og Per Baagøe dækkede én dag hver, således at der alle dage var tre trænere på vandet.

Maden måtte give varmen

Fælles fysisk træning var dagenes første programpunkt, hvor fokus var smidighed og styrke. Egenskaber, som er fundamentet for at få det maksimale ud af Europajollen.

På vandet var træningen efterfølgende delt op i to træningspas. Her havde træningen inden frokost et teknisk fokus, mens der efter middagen blev sejlet ’Coach-regatta’, således at formiddagens fokuspunkter kunne afprøves i praksis. Mellem de to træningspas var de-briefing og sparring med sejlerne. 

Efter frokost ventede fire daglige sejladser, hvor banevalget matchede det træningsfokus, der var inden frokost. Under ’Coach-regattaen’ blev der optaget video af sejlerne, så dagens afsluttende de-briefing kunne holdes overordnet, mens sejlerne hjemme kunne se video med speak.

Selvom solen i perioder kiggede frem, og i enkelte tilfælde var fremme hele dagen, var det koldt og blæsende på Køge Bugt. Vinden fra nord ramte 14 m/s, og temperaturen det meste af dagene lå omkring 5 – 7 grader, hvilket betød, at sejlerne selv med et intensivt program var trætte og kolde, når dagen skulle evalueres. 

Da corona betyder lukkede klubhuse, måtte varmen hentes gennem den varme mad, som sejlerne fik serveret under den afsluttende de-briefing.

Sejr til Jonas Ullmann

De tre intense dage i Vallensbæk Sejlklub sluttede med uddeling af præmier til de seks første i den gennemgående ’Coach-regatta’, der bestod af tolv sejladser over tre dage. 

Vinder blev Jonas Ullmann, mens sølvet gik til Magnus Overbeck og bronzen til Anders Vesterholm-Lavesen. De tre vindere fik overrakt en laserskåret replika af en Europajolle fra det nyetablerede, lokale firma, Navitools.

Sæsonen er dermed for alvor skudt i gang i en klasse, der vokser stødt. Med mere end 60 aktive joller fordelt på fleets rundt omkring i Danmark, bliver det endnu en herlig sæson i Europajolleklassen, slutter Kenneth Bøggild.

Billeder og video fra Europajolle Camp Øst kan findes i lejrens Facebookgruppe her.

content-loader
content-loader
content-loader