Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Nikolai har lavet en kraftanalyse af Europajollen og sejleren i den, så han kunne kigge på de fysiske krav for jollen. Foto: Christian Rindom.
Kort Nyt
Nikolai imponerede juryen med sin præsentation af projektet 'Jagten på den perfekte Europajolle-sejler'. Foto: Unge Forskere.

19-årig Europajolle-sejler vinder stor forskerkonkurrence med projekt 'Den perfekte sejler'

19-årige Nikolai Tiedemann går til daglig på Egaa Gymnasium og er sejler i sin fritid. Han har netop vundet Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence, Unge Forskere, med sit projekt 'Den perfekte Europajolle-sejler', hvor han har analyseret jollen og opstillet modeller.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Nikolai er selv Europajolle-sejler, og han har opstillet naturvidenskabelige metoder til at definere en model for den perfekte sejler. Det skriver ungeforskere.dk.

I sit projekt har han lavet en kraftanalyse af Europajollen og af sejleren. Analysen blev brugt til at finde en sammenhæng mellem bådens fart, kraften i sejlet og atletens bevægelser i jollen.

Test i vindtunnel

Projektet var så overbevisende, at juryen bestående af 42 fagfolk kårede Nikolai som vinder af konkurrencen, og endda med nogle flotte ord med på vejen:

- Udstyret med viden og vilje har Nikolai kastet sig ud i dette knopskydende projekt, som rummer utroligt mange facetter: Modelbygning, vindtunnel, videoanalyse, differentiel accelerometri og test på åbent hav.

Kilde: Ungeforskere.dk

content-loader
content-loader
content-loader