Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det er fjerde gang, at Øresund på Langs arrangeres. Bag sejladsen står Foreningen Maritimt Værksted Hal 16, i samarbejde med M/S Museet for Søfart, Kjøbenhavnske Træsejlere samt TS Træskibs Sammenslutningen. Foto: Henrik Hansen
Kapsejlads
Det er fjerde gang, at Øresund på Langs arrangeres. Bag sejladsen står Foreningen Maritimt Værksted Hal 16, i samarbejde med M/S Museet for Søfart, Kjøbenhavnske Træsejlere samt TS Træskibs Sammenslutningen. Foto: Henrik Hansen

Øresund på Langs - kapsejlads og dansefest for træskibe i alle størrelser

Maritimt Værksted Hal 16 i Helsingør sætter scenen, når træskibe i alle størrelser kaster fortøjningerne efter 18 sømils kapsejlads på Øresund lørdag den 7. august. Senere på aftenen spiller Expressen og Prebens Pågar op til dans.

Af Sara Sulkjær |

Træbåde og andre træskibe i alle størrelser, helt fra smakkejoller til tremastede skonnerter, kan være med, når Øresund på Langs lørdag den 7. august løber af stablen.

- Det er kun 18 sømil at sejle, så det er meget overkommeligt at deltage. Fartøjerne er delt op i klasser efter størrelse, og der sejles efter handicap-regel, påpeger Øyvind Bordal, koordinator ved Historisk Havn Helsingør, i en pressemeddelelse.

Der er samtidig præmier i alle klasser, og en publikumskåring af feltets flotteste fartøj. 

Anløber Historisk Havn Helsingør

Som navnet antyder, sejles der i Øresund, nærmere bestemt fra København til Helsingør. Starten går i Svanemøllebugten, ud for Tuborg Havn, og mållinjen er lagt lige syd for Helsingør.

Efter tre-fire timers sejlads langs kysten anløber feltet Historisk Havn Helsingør, lige foran Kulturværftet og Museet for Søfart – og med Kronborg Slot som baggrund. 

I Historisk Havn ligger en lang række interessante fartøjer, helt fra store skibe som Fyrskib XVII og skonnerten Zar, til klassiske åbne sejljoller. Deltagerne får desuden lejlighed for at stifte bekendtskab med Maritimt Værksted Hal 16, et miljø som bobler af entusiasme og viden om restaurering af den maritime kulturarv.

Festmiddag og dansefest

For publikum er der også noget at komme efter: M/S Museet for Søfart, som er bygget ind i en tidligere tørdok på det gamle værft, arrangerer diverse maritime aktiviteter nede i dokken lørdag eftermiddag, og om aftenen er der koncert i Kulturværftet.

Her spiller to festlige, danseglade bands, nemlig Expressen, det tidligere Humørekspressen med Pharfar, Klumben, Pewer og Chabber, samt svenske Prebens Pågar.    

Alle deltagere er desuden inviteret til festmiddag i Hal 16 i de gamle værftshaller, hvor der om søndagen ligeledes serveres fælles morgenmad. Samtidig er der gratis adgang til M/S Museet for Søfart, 

Se mere og meld dig til her.

content-loader
content-loader
content-loader