Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Svartlöga er ejet af Henrik Grønborg og hjemmehørende i Aarhus Træskibshavn. Foto: Svartlögas Facebookside

Træskibet Svartlöga fra Aarhus sank i Nordsøen - 11 reddet

Den hollandske kystvagt reddede lørdag aften 11 passagerer fra træskibet Svartlöga, der kæntrede efter et voldsomt vindstød. Sejlere kom i redningsflåde, siden sank båden.

 

Af Troels Lykke |

Bådens ejer og kaptajn, Henrik Grønborg, fortæller til DR Nyheder på en mobiltelefon, som kun fungerer ringe efter en tur i Den Engelske Kanal.

- Vi blev ramt af en kraftig faldvind, der væltede skibet. Det blev simpelthen lagt ned. Vi havde ellers taget forbehold for den kraftige vind, men der var ikke noget at gøre, siger han til dr.dk (se redning).

De 11 danskere befandt sig på en redningsflåde 10 kilometer fra kysten, da de blev samlet op af den hollandske kystvagt. Alle ombordværende er i god behold, mens båden er sunket.

Vi fik vores redningsbåd pustet op

- Vi sendte en nødmelding til kystvagten og fik vores redningsbåd pustet op. Vi var ikke i panik, men det var selvfølgelig en rystende oplevelse, fortæller Henrik Grønborg.

De 11 danskere var en halv time i redningsbåden, indtil de blev lokaliseret af en helikopter.

Helikopteren sendte en mand ned og undersøgte deres helbredstilstand, inden kystvagtens skib samlede dem op.

Sejlskibet, der er 24 meter langt, sank ud for den hollandske by Zandvoort. Ifølge det hollandske medie NOS var de 11 ombordværende danskere mellem 20 og 60 år.

Hentet hjem i 2005

Svartlöga er bygget i 1964 på Karlskrona Orlogsværft som minestryger. Skibet var et ud af en serie på syv, der skulle udgøre en vigtig del af det svenske kystforsvar samt redningsberedskab, skriver ejeren på skibets hjemmeside

I 2005 blev skibet hentet hjem, og det har sidenhen gennemgået en omfattende istandsættelse samt oprigning til sejlskib. Samtidig er skibets sikkerhedsudstyr, navigationsudstyr og kommunikationsfaciliteter blevet opgraderet til dagens krav.

Billede fra den hollandske redningstjeneste. Danskernes redningsflåde er den orange prik i i midten af billedet. Foto: KNRM

Følg Svartlöga på Facebook her.

content-loader
content-loader
content-loader