Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Jakob Jensens Bådeværft holder til i Nordhavnen, København. PR-foto

Bådebygger med erfaring fra verdens største kapsejladser indtræder i ejerkredsen hos Jakob Jensens Bådeværft

Jeremy Gale har tidligere været en del af store sejlsportsevents som America's Cup og Ocean Race, mens han de seneste to år har haft ansvaret for bådebyggerarbejdet på det københavnske værft. 1. juni blev han en del af den nu tre mand store ejerkreds.

Af Sara Sulkjær |

Efter i et par år at have været ansvarlig for det bådebyggerfaglige arbejde på Jakob Jensens Bådeværft i Københavns Nordhavn indtrådte Jeremy Gale den 1. juni i ejerkredsen bag værftet.

Gale er uddannet engelsk bådebygger og har i sin karriere været involveret i America's Cup, Volvo Ocean Race og GP50-serien. Når OL skydes i gang den 23. juli, skal han desuden hjælpe det danske OL-hold i Japan med at holde bådene fit-for-fight.

Et skridt på rejsen

Tillader tiden det, er bådebyggeren en ivrig OK-jolle-sejler, ligesom han, akkurat som værftets tidligere ejer, Graham Sands, har en ældre og meget velholdt, klassisk træbåd.

En af de mere passive ejere af værftet, Lars Ive fortæller om værftets nye medejer:

- Det har hele tiden været Torbens og min vision gradvist af reducere vores ejerskab og overlade værftet til en gruppe af yngre, dedikerede medarbejdere, som kan værne om det mere end 100 år gamle værft og dets stolte traditioner, og samtidig bringe det ind i en ny sejladsmæssig tidsalder. At gøre Jeremy til medejer er blot det første skridt på denne rejse.

Den engelske bådbygger er dansk gift med en af landets bedste kvindelige WOW-sejlere og har to børn.

Om værftet:
​Jakob Jensens Bådeværft er dit moderne bådeværft. Værftet ligger på det yderste af Københavns Nordhavn nær Gentofte på Østersøvej 52 og arbejder i Nordsjælland, København og på resten af sjælland. Værftet råder over omkring 4500 m2, fordelt på et antal haller til vinteropbevaring og et stort værksted, hvor vi reparerer, renoverer og optimerer sejl- og motorbåde.

Læs mere her.

content-loader
content-loader
content-loader