Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det danske SailGP-team fandt kursen under det seneste stævne. Foto: Rockwool Racing Team

Det danske Rockwool-team tager sin første podieplacering nogensinde

Styrmand Nicolai Sehested og resten af det danske team tog en flot tredjeplads ved et stævne i Italien. - Det viser, at vi er på vej i den rigtige retning, påpeger Sehested.

Af Sara Sulkjær |

Efter en intens kamp om podiet slutter det danske hold - bestående af atleterne fra Denmark SailGP Team præsenteret af Rockwool - på en flot tredjeplads i den fire-dage lange GC32 Lagos Cup 1.

En stor bedrift for hele holdet og ikke mindst styrmand Nicolai Sehested, der med begejstring fortæller om danskernes fremskridt og resultat i Portugal:

- Vi er meget begejstrede for at tage en poedieplacering i vores første GC32 Racing Tour-begivenhed nogensinde - det viser de fremskridt, vi gør som et hold, at vi kan konkurrere med de øvriges mangeårige kampagner på trods af, at vi aldrig har sejlet denne båd før, påpeger Sehested i en pressemeddelelse.

På vej i den rigtige retning

At danskerne skulle slutte i top-3 ved årets første event var en glædelig overraskelse - ikke blot for de danske fans, men også for teamet selv:

- Vi har stor tillid til, hvad vi laver som gruppe, og de skridt vi tager. Vi kom ikke nødvendigvis her og forventede et resultat, så jeg er glædeligt overrasket over, hvor godt vi sejlede og kæmpede i et så tæt felt, forklarer Nicolai Sehested og understreger:

- Det viser, at vi er på vej i den rigtige retning, hvilket lige nu er endnu vigtigere, end hvor vi slutter.

Foruden det danske Rockwool-hold var også Alinghi, Red Bull Sailing Team, Black Star Sailing Team, Zoulou og Swiss Foiling Academy på startlinjen i Portugal i den første GC32-event i 18 måneder siden Oman Cup i november 2019.

The dark horse

Inden sejladsens start blev Team Rockwool Racing benævnt konkurrencens 'dark horse'. Med masser af erfaring og talent ombord satte danskerne kurs mod startlinjen, men havde til gengæld aldrig sejlet en GC32-katamaran i konkurrence mod andre både før.

Eventens førstedag blev dog en rolig start for danskerne, da løbet blev afblæst på grund af let vind - og blandede resultater i de næste fire løb betød, at de endelige vindere Alinghi allerede i de tidlige stadier dominerede.

Betingelserne forbedredes markant på andendagen med en brise på 20-25 knob, der var garanti spændende sejladser. En første sejr nogensinde blev det til for Rockwool-holdet, der også sikrede en anden-, tredje-, femte- og sjetteplads. 

Samtidig var det betydningsfuldt, at Black Star Sailing Team knækkede masten i løb syv, hvormed det danske hold kunne snige op på podiet.

Alt at vinde på sidstedagen

Dag tre begyndte på samme måde for Sehested og hans besætning - en sejr i den første sejlads lørdag og derefter en imponerende serie af andenpladser samt en femteplads, der sendte teamet på den samlede tredjeplads.

En anden- og tredjeplads i eventens to sidste to løb underbyggede blot Team Rockwool Racings podieplacering bag Alinghi og stævnets andenplads, Red Bull Sailing Team.

- Sejladserne her i Lagos har været fantastiske. Det er et fantastisk sted med godt vejr og førsteklasses konkurrence. Vi håber at tage disse lærdomme og det positive momentum med ind i vores næste udfordring, når vi vender tilbage i SailGP om knap to uger, påpeger Nicolai Sehested.

I Storbritanniens Sail Grand Prix i Plymouth den 17.-18. juli vil Rockwool-besætningen forsøge at bygge videre på deres første SailGP-podieplads.

Læs mere om GC32 Racing Touren her.

content-loader
content-loader
content-loader