Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejladserne føres af sejlere fra Frederikshavn. Foto: Frederik Sivertsen/sejlsportsligaen

Stærkt samarbejde mellem sejlklubberne i Aalborg, Limfjorden og Hals

De tre sejlklubber har sammen med Aalborg Kommune fået Sejlsportsligaen til byen. Landets 21 bedste klubhold dyster i weekenden, og der bliver masser at opleve for publikum ved Vestre Fjordpark til søndag kl. 15.00. Frederikshavn Seahawks i front.

Af Troels Lykke |

Sejlsporten er indbegrebet af frisk luft og masser af plads. Landets bedste klubhold dyster for at vinde det store trofæ. Derfor er det også glædeligt, at Sejlsportsligaen trods corona stadig kan gæste Aalborg.

- Forberedelserne har været længe undervejs, og det er dejligt endelig snart at skulle sejle, lyder det fra arrangørerne.

Flotteste omgivelserne

Oprindeligt skulle Sejlsportsligaen have lagt til ved Hunørkajen, men med hjælp fra de lokale er det nu rykket til Vestre Fjordpark for at kunne forene det grønne med det blå.

Omgivelserne ved Vestre Fjordpark, placeringen mellem to sejlklubber, Aalborg og Limfjorden samt sejlbådene tæt på land er yderst velegnet til et format som Sejlsportsligaen.

- Der sejles i korte ’heat/sejladser af. 12 min.’, og klubholdene skifter løbende, så man når aldrig at kede sig. Der er action på vandet. Man bliver underholdt af vores speakere, som kender mange af sejlerne personligt og kan komme med anekdoter fra holdene, samtidig med at de kan forklare publikum, hvad Sejlsportsligaen egentlig er, lyder det fra Sejlsportsligaen.

Interesserede kan se sejladserne fra kl 10.00 lørdag den 5. juni.

Mere end bare sejlads

Udover at Sejlsportsligaen gæster byen, har de arrangerende sejklubber et hav af aktiviteter.

Der er mange skoler, der skal på vandet, faktisk kommer mere end 100 elever på vandet over seks dage. Det er professionelle instruktører, der guider de unge i, hvordan man sejler de populære J/70-sportsbåde, som Sejlsportsligaen netop sejler i.

Derudover kan man opleve Limfjords Cup, der sejler ind ”gennem byen” i weekenden den 12.-13. juni, samt Business Cup, Women on Water og Youngsters. Sidstnævnte er for kvinder og unge, som sejler med i Sejlsportsligaen 2. division, der finder sted den 19.-20. juni.

Frederikshavn Seahawks i front 

Det er ikke til at sige, hvad der gør det, erfaringer eller hjemmebanefordele - men Seahwaks fra Frederikshavn har taget føringeb fra start til dette andet stævne i Aalborg.

Resultat kl. 15.00:

#1 SEAHAWKS

#2 Kaløvig Cobras - Sejlsportsligaen

#3 BANDHOLM EAGLES

Følg med i stillingen her: https://danishleague2021.sapsailing.com/gwt/Home.html...

Læs mere her:
http://sejlsportsligaen.dk //
https://www.facebook.com/sejlsportsligaen
https://www.instagram.com/sejlsportsligaen/

content-loader
content-loader
content-loader