Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr

Ergonomisk hjelm fra Zhik kan forhindre hovedskader i de mere ekstreme jolleklasser

Med de højere hastigheder bør følge et øget fokus på sikkerhed. En sikkerhed, der kan sikres med en sejlerhjelm. - De fleste cykler også med hjelm i dag, forklarer Mads Bruun Larsen fra Zhik, der har udviklet en smart hjelm til sejlerne.

Af Sara Sulkjær |

Sejlsporten er blevet mere ekstrem. Ikke mindst de hurtige skiff-joller som 29er og 49er samt de foilende Nacra- og Wasp-både har sat farten op og skabt mere action på kapsejladsbaner landet over.

Et faktum, der har øget sejlsportens cool-faktor, men samtidig har højnet risikoen for alvorlige skader på vandet:

- Flere og flere sejler mere ekstreme joller og dermed er behovet for en øget sikkerhed også tiltaget, kombineret med at der generelt er kommet et øget fokus på sikkerhed. De fleste cykler også med hjelm i dag. Det gjorde man ikke for tyve år siden, påpeger dansk Zhik-agent, Mads Bruun Larsen.

Hjelm hæmmer ikke udsynet

Netop hjelmen er ifølge Bruun Larsen afgørende, når sikkerheden i de moderne jolleklasser skal udbygges, så blandt andet hjernerystelser og andre hovedskader forhindres. 

De seneste år har de maritime producenter derfor aktivt udbygget deres hjelm-sortiment, således at en specialdesignet hjelm til det våde miljø blandt andet kan købes hos Zhik:

- Designet er slankt og ergonomisk, så den sidder korrekt, ikke glider rundt på hovedet og ikke hæmmer udsynet. Mange bliver faktisk rigtig glade for at bruge den. Især i ydersæsonen er den god mod vand og vind, forklarer Mads Bruun Larsen om hovedbeskyttelsen. 

Skift indlæg og ændr størrelsen

Med muligheder for justeringer i nakken samt en justerbar strop under hagen er sejlerens komfort sat yderligere i fokus, ligesom stroppen under hagen er designet i et blødt og hurtigttørrende materiale.

Samtidig leveres hjelmen i en voksen- og juniorstørrelse med flere indlæg, som kan skiftes, således at hjelmen kan tilpasses optimalt til sejleren. 

Find mere information om hjelmen, der kan købes for 750,00 kr., på www.zip-it.dk eller tag kontakt til Mads Bruun Larsen på mads@zip-it.agency / 51 21 55 81.

content-loader
content-loader
content-loader