Gå til hoved-indhold
Udstyr
CST500-sættet fra Zhik består af en under- og overdel. Foto: Zhik

Sejlersæt med ny hydrophlic membran gør det lettere at ånde under sejlads

I april ramte Zhiks nye sejlersæt markedet. Et sæt, der med en nyudviklet membran har en større åndbarhed og længere levetid. Sættet er målrettet tur- og kap-sejleren, der ikke orker de tunge sejlersæt.

Af Sara Sulkjær |

Sveddråberne pibler frem, og kroppen føles klam og fugtig under det varme sejlertøj. Det er ikke kun kapsejleren, der kan opleve dette. Også tursejleren kan komme på hårdt arbejde, når sejlet trimmes under sejladsen.

Derfor lancerer Zhik nu et helt nyt sejlersæt til kyst- og kapsejlads. Et sæt, der går under navnet CST500, og er med et tre lag tykt Aroshell-fabric med hydrophlic-membran.

- Membranen sikrer god åndbarhed og længere levetid end tilsvarende på markedet, som kun er coating, påpeger Mads Bruun-Larsen, dansk agent for Zhik, og uddyber:

- Dette sæt er for tur- og race-sejleren, der ikke orker de store tunge tursejlersæt. Her får man et let sejlersæt og moderne design og teknologi, som er fuldt med udviklingen.

Frihed i bevægelserne

Bukser og jakke er en del af det lette sejlersæt, der skal gøre det komfortabelt for sejleren at bevæge sig rundt på båden. Derfor er jakken designet med et hurtigtørrende hydrobase-for, ligesom en elastik ved justering af ærmet skal give sejleren frihed i sine bevægelser.

Trevejs-justering i hætten og en medium-høj krave skal desuden sikre sejleren fuld beskyttelse under sejladsen.

Også en vandtæt lynlås samt fire vandtætte lommer er en del af den 3.300 kroner dyre jakke, hvorpå reflekserne er laminerede, så syningerne fjernes, og fleksibiliteten øges.

Forstærkninger suger ikke fugt

En fleksibilitet, der i bukserne sikres med de faconsyede knæ og bagdel. Her er desuden tilføjet justerbare og elastiske PU-manchetter og Zithane-forstærkninger:

- Forstærkningerne på knæ og bag øger åndbarheden og vandtætheden, men minimerer vægten, da det ikke kan suge fugt, forklarer Mads Bruun-Larsen.

Bukserne, der kan købes for 3.000 kroner, er en såkaldt salopette-model uden justerbare seler. Dermed undgår sejleren, at de klassiske seler glider ned over skulderen, hvilket i sidste ende højner buksernes komfort.

Find mere information om sættet samt dets forhandlere på www.zip-it.dk eller tag kontakt til Mads Bruun Larsen på mads@zip-it.agency / 51 21 55 81.

content-loader
content-loader
content-loader