Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlsportsligaen er en turnering for landets bedste klubhold, ligesom man kender det fra Superligaen i fodbold, fortæller Middelfart Kommune. På billedet ses de to tidligere OL-sejlere, Susanne Ward og Jonas Høgh-Christensen. Foto: Per Heegaard

Middelfart Sejlerfestival holder Sejlsportsliga i Kristi Himmelfart foran KulturØen

Der bliver underholdende sejlads i strømfyldte Lillebælt, når klubholdene tørner sammen i J/70'eren.

Af Troels Lykke |

Foreningsidrætten har som mange andre haft svære vilkår under corona. Men nu lysner det, og det betyder blandt andet masser af sejlads.

Middelfart Kommune, Middelfart Sejlklub, Match Racing Denmark holder sammen med Sejlsportsligaen Middelfart Sejlerfestival i Kristi Himmelfart foran KulturØen den 13.-16. maj.

Værter for Danmarksmesterskab

Kristi Himmelfart er for landets bedste sejlere lig med åbningen af sæsonen, en længe ventet sæson og første af fire stævner i Sejlsportsligaens sæson 2021. Landets bedste sejlende klubhold mødes og sejler foran KulturØen i Middelfart som del af Middelfart Sejlerfestival.

Sejlsportsligaen er en turnering for landets bedste klubhold, ligesom man kender det fra Superligaen i fodbold. Der er 4-5 personer om bord, der sejles i hurtige både, og stemningen er intens, på land og til vands.

Man vil kunne opleve Middelfarts eget klubhold i 2. division d. 15.-16. maj, fortæller Middelfart Kommune.

En glad borgmester

Middelfart Sejlerfestival er en maritim festival for lokale foreninger, der byder borgere og interesserede velkommen på havnen, til oplevelser for hele familien.

- Det er fantastisk, at vi igen kan begynde at lave kulturarrangementer. Og sejlerfestivalen er et rigtigt godt arrangement med sport på højt plan, gode muligheder for at følge med fra kajen og for selv at komme på vandet. Det er samtidig et rigtigt godt udstillingsvindue for foreningerne, så vi kan få dem i gang igen, siger borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen.

Som en del af festivalen vil flere forskellige foreninger vise borgerne, hvordan de kan blive endnu mere dus med det vand, som omringer byen.

Middelfart Sejlklub er en af de klubber, der byder "indenfor" med en prøvetur for nye og interesserede sejlere. Alder betyder ikke noget, og alle kan komme forbi.

Gæster og borgere kan komme ned og prøve kræfter med en kajak hos Kajakklubben Strømmen, eller komme med ud og sejle. 

Sejlklubben har gennem de sidst år oplevet en stigende interesse for sejlerskolen, hvor nye sejlere lærer at sejle, samt vinterkurser, hvor sejlere undervises i mere teoretiske problemstillinger inden for sejlads, så som teoretisk duelighedsbevis.

Udsolgt sejlerskole

Også i år må sejlerskolen melde alt udsolgt, men det betyder ikke, at sejlklubben ikke ønsker at sætte fokus på sejlads. Kom ned og prøv nogle af de gratis aktiviteter, som klubben arrangerer.

Erik Christiansen, fra Middelfart Sejlklub fortæller om hvorfor klubben ønsker at være vært for sejlerfestivalen, sammen med Middelfart Kommune:

- Vi ønsker fremadrettet at være med til at danne og uddanne den tidssvarende sejler. Derfor ønsker vi at introducere nye sejlere til aktiviteten gennem et sejlerskoleforløb, hvor man bliver en dannet sejler med forståelse for sikkerhed, båd og natur. Samtidig med det ønsker vi at uddanne sejlere, og her kan teori og konkurrencesejlads komme i spil. Netop derfor tilbyder vi teoriundervisning om vinteren, og det er også årsagen til, at vi ønsker at være vært for Ligasejladsen, hvor nogle af Danmarks bedste sejlere deltager. Dem kan vores sejlere lære meget af. Alt dette er med til at udvikle klubben og styrke sejladsen i kommunen og er et produkt af vores vision, samt det tætte samarbejde, som vi har med Match Racing Denmark.

Vil du holdes opdateret, kan du følge med her:

www.middelfartsejlklub.dk

www.facebook.com/sejlsportsligaen
 

content-loader
content-loader
content-loader