Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Wayfarer-sejlerne skød i weekenden sæsonen i gang i Svendborg. Foto: Anders Lund

Spænding til det sidste: Fire besætninger kunne vinde Wayfarer-stævne inden den afgørende sejlads

Forhåndsfavoritterne måtte nøjes med anden- og tredjepladsen ved årets første Wayfarer-stævne i Svendborg. Svære vindforhold udfordrede de 16 besætninger, hvoraf to sejlede deres første stævne i klassen.

Af Sara Sulkjær |

Svære vindspring og en til tider svag vind udfordrede Wayfarer-sejlerne, da de søndag den 2. maj indledte kapsejladssæsonen i Svendborg. De udfordrende forhold satte dagsordenen for dagens fem sejladser - også i den sidste og afgørende dyst, hvor hele fire besætninger havde chancen for at sikre sig en plads øverst på podiet:

- Afgørelsen blev ekstra spændende, da flere var lidt for tidligt over startlinjen og måtte vende om, og da der under sejladsen opstod store trykforskelle i vinden, forklarer Meike Fomsgaard Franke fra Wayfarer-klubben. 

Farum-sejlere tog førstepladsen

Da der var lovet let vind i Svendborg, havde Iversen og Riber forud for stævnet sat sig i favoritstolen, og begge besætninger var da også blandt de fire, der havde mulighed for at tage den samlede sejr i den sidste sejlads.

Alligevel måtte de se sig slået af Christian Milert Hansen og Kim Fremlev fra Farum Sejlklub, der løb med førstepladsen, mens forhåndsfavoritterne Christian og Jørgen Iversen måtte tage til takke med den næstbedste placering. 

På tredjepladsen kom de resterende forhåndsfavoritter Hans Henrik Riber og Jens Peter Riber fra Ho Bugt i det 16 både store felt. 

30 minutters sejladser

Vejrudsigten havde på forhånd lovet næsten vindstille vejr, hvilket heldigvis viste sig ikke at gå i opfyldelse. Der var planlagt op til otte sejladser, men grundet den svage og skiftende vind måtte sejlerne nøjes med fem i svag til let skiftende vind mellem Vornæs og Iholm i Svendborgsund.

Banerne, der var op-/ned-baner, havde en omsejlingstid på omkring 30 minutter:

- På grund af store vindspring blev banen flyttet flere gange, og der måtte i flere sejladser flere omstarter til, inden sejladserne kunne sættes i gang, uddyber Meike Fomsgaard Franke.

Åbenhed for nye sejlere

Det var ikke kun på vandet, at Svendborg Sunds Sejlklub havde sørget for et godt arrangement. Også på land blev deltagerne mødt af en god forplejning, ligesom de to nye Wayfarer-besætninger kunne nyde det gode sammenhold og åbenheden for nye sejlere, der kendetegner klassen.

Næste gang klassen samles bliver ved Sjællandsmesterskaberne den 29.-30. maj i Lynæs Sejl- og Kajakklub. Også her regner man med stort fremmøde af de stævnetørstige Wayfarer-sejlere.

content-loader
content-loader
content-loader