Gå til hoved-indhold
Tur
Tur

90-årig på kold tursejlads i Wayfarer udfor Dragør

Ken-Krist. H. Jensen på 90 år, har i 52 år sejlet Wayfarer W1348 "Maitken" fra 1966. Her filmes fra oktober-sejlads på Øresund. Turen går ofte til Sverige, men også til Oslo eller Sjælland Rundt.

 

Af Troels Lykke |

Videoen i toppen af artiklen er taget af Thomas W5144 Ciborowski, Limhamn, som i oktober kom over Sundet og sejlede med i  W1348 under et enkelt, effektivt rullerevet storsejl fra WVM 1976 ved "Green Sails" - mit W-vintersejl, fortæller 90-årige Ken Krist. H. Jensen fra Dragør. - Vi (afdøde viv, Maithar, red.) har altid stræbt efter W-familiesejlads som fx Dragør til Oslo, Sjælland Rundt m.v og på tur, eller dag- eller kapsejlads.

 

- Det vigtigste i tillæg til at have udfordrings- og eventyrlyst, mener jeg er indretning af Wayfareren. Enkelt og funktionelt -det kan læres, har holdt på i 52 år ! Brug siddepuder af 6 cm tykke 'closed-cellfoam'-fender-puder, og hav rygstræk-mulighed under sejlads, fortæller den erfarne sejler fra W1348"Maitken".

Om tursejlads siger Ken: -Tursejlads er som den kinesiske vismand siger: 'Selv en rejse på 10.000 mil begynder med ét skridt', og det blev gjort også for mange år siden m. W2042(Bo & Neel) og W1348(fam. Ken) langs Skageraks kyster mellem Kap Lindenes og Göteborg.

content-loader
content-loader
content-loader