Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlere i Vegivisr Race med start og slut i Nyborg. PR-foto

Seascape 24 måtte slæbes ind af kystredningstjenesten, efter den ramte stor sten ved Gedser Rev

På den længste af tre kapsejladser ved Vegvisir Race gik et af deltagerbådene på grund efter et sammenstød med Gedser Rev. Der var 133 både til start i Nyborg. 31 af disse måtte udgå - de fleste, fordi de blev hængende i den lette vind.

 

 

Af Troels Lykke |

Vanddybden var egentlig 3-4 meter, da kollisionen fandt sted, men en stor sten satte en stopper for skipper Per Cederberg og journalist Ana Sutej fra Seascape Edition.

- Jeg kom simpelthen for tæt på revet, selvom vanddybden så fin ud. Efter vi ramte stenen, søgte vi væk fra revet, men efter kort tid gik vi på grund. Det er selvfølgelig aldrig sjovt at ende i sådan en situation, men det taget i betragtning foregik redningen hurtigt og professionelt, fortæller skipper Per Cederberg, der sælger Seascape i Danmark.

Det skriver Vegvisir Race til bådpressen.

Trækkes til land

Efter en kort opringning til teamet bag Vegvisir Race besluttede Per Cederberg at kontakte kystredningstjenesten, som ankom til stedet efter cirka ti minutter. Herefter blev skibet bugseret til Gedser Havn, hvor det skal trækkes på land og inspiceres for skader.

- Jeg forventer umiddelbart, at skibet er i sødygtig stand, uddyber skipperen fra Aabenraa.

Skibet er en Seascape 24, som mange gange tidligere er blevet sejlet i diverse kapsejladser af den erfarne Per Cederberg.

133 til start

Sammen med de øvrige deltagere oplevede Cederberg vind fra 2 til 28 knob. De fleste sejlere fik to nætter i søen og sejlads med krystalklare stjerne på den buldrende mørke efterårshimlen, hvilket bidrog med et ekstra element af eventyr på de udfordrende baner. 

Der var 133 både til start ud af 214 tilmeldte. Af de 133 startende måtte 31 af disse udgå, de fleste, fordi de blev hængende i den lette vind.

Adskillelige af de udgåede valgte dog at komme til Nyborg for at være med til stort anlagte festligheder på land, der blandt andet omfattede koncerter med Søs Fenger og Chris Grey. 

De hurtigste 

Da sejladsen bød på hele tre baner med starter både torsdag og fredag, og da man samtidig sejler efter inddeling af bådene i kategorier i forhold til deres længe, blev der ikke færre end 26 kategorivindere, der alle modtog medaljer for deres præstationer. 

Yderligere var der pokal, blomster og champagne til Line Honour-bådene på de tre baner. 

På 75 sømil-banen var hollandske Bart Desaunois og Gerard de Boer i Figaro 2 Batfish først tilbage i Nyborg i tiden 17 timer, 8 minutter og 44 sekunder. På 158 sømil-banen var hurtigste båd trimaranen Black Marlin med designer og konstruktør Jan Anders som skipper og co-skipper Roland Gäbler, der er olympisk sølvmedaljevinder fra 2000 i Tornado-klassen. De blev noteret for tiden 16 timer, 12 minutter og 24 sekunder. 

Endelig tog Peter Bolvig og Bo Hasseriis Line Honour på 225 sømil-banen i Seacart 30-trimaranen Like 7Heaven I tiden 1 døgn, 5 timer, 23 minutter og 52 sekunder.  

Se alle resultaterne: www.vegvisirrace.com

Læs mere om ruterne: www.vegvisirrace.com/courses-2021

Se også: www.facebook.com/vegvisirrace

content-loader
content-loader
content-loader