Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Nu 75-årige Henrik Reese fra Aabenraa fortsætter med at sælge både og det skal være sjovt at købe en båd, mener han. Foto: Troels Lykke

Henrik Reese fylder 75 år men er stadig 100 procent aktiv bådehandler i Aabenraa

Den kendte bådehandler og Dehler 38-sejler Henrik Reese fra Aabenaa fylder 75 år i dag, den 6. juni. Han er stadig aktiv på jobbet, men i dag fejres han på Dyvig Badehotel. - Jeg skal nok pensioneres, når jeg er 85 år, siger Henrik Reese med et smil.

Af Troels Lykke |

Henrik Reese fylder 75 år i dag. Sidste år fejrede han 50 år i bådbranchen. Og han fortsætter, forklarer han i denne uge til Minbaad.dk.

For han synes, det er sjovt at sælge både, og det SKAL også være sjovt og hyggeligt at købe en båd. Som bådhandler i en alder af 75 år har han da også styr på alt omkring handlerne:

- Vi har virkelig solgt godt de seneste måneder, både af sejl- og motorbåde, forklarer Henrik Reese.

Sønnen Kasper har nu aktiemajoriteten

Reese Marin råder i dag over egen havn, kran, nye salgsbygninger og en 3.600 kvadratmeter udstillingshal, hvor der lige nu er 63 gæstende både, der betaler for at stå tørt og godt i den flotte bådhals rammer.

I hallen er der også en separat bådudstilling med nye både fra Marex, Targa, Hanse, Dehler, Moody, Marex, Targa, Sealine og Fjord, som Reese Marin er importør og eneforhandler af.

Økonomien er der også styr på. I dag er der foretaget et generationsskifte med sønnen Kasper Reese, der har aktiemajoriteten i Reese Marin med servicechef Michael Hohmann. 

- Bådehandler, det skal Henrik fortsætte med, så længe han vil, forklarer 33-årige Kasper Reese, da Minbaad.dk besøgte firmaet ved Aabenraa Havn sidste år.

Sejler i Dehler 38 SQ

Sejlads bliver det også til i en helt ny Dehler 38 SQ, som firmaet skal sejle ræs i, blandt andet Als Rundt og ugentlige kapsejladser i Aabenraa.

Henrik Reese er en utrolig skrap kapsejler, der har vundet adskillige VM'er, Nordiske Mesterskaber og DM i H-båd, Soling og Dragen, som først blev solgt for et par år siden.

Netop Dragen var hans foretrukne kapsejladsklasse, hvor han blandt andet i flere år sejlede med Prins Henrik. Her har prinsen lært Henrik Reeses direkte og kontante person at kende fra første parket, men også oplevet en munter type, der ikke snobber op. Slesk tale har aldrig været Reeses stil.

Henrik Reese, der er gift med Yrsa, har tre børn; Kasper, Claus og Lene samt otte børnebørn.

I dag fejres han på Dyvig Badehotel. På mandag skal han på job. 75 år er ingen alder.

content-loader
content-loader
content-loader