Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
i weekenden skal den seksdobbelte verdensmester kæmpe i bølgerne, når årets eneste World Tour-afdeling bliver afviklet på Wrightsville Beach i North Carolina på den amerikanske østkyst.Foto: Esben Zøllner
Kapsejlads
Foto: Cathrine Yde

Paddlesurferen Casper Steinfath er ’hamrende sulten’ efter at vinde i de store bølger

For præcis 23 måneder siden rakte paddlesurferen fra Klitmøller, Casper Steinfath, armene i vejret som vinder af APP World Cup’en. Nu skal han på vandet igen for første gang siden triumfen. Det sker i North Carolina på den amerikanske østkyst.

Af Troels Lykke |

I næsten to år har den 28-årige padlesurfer fra Klitmøller, Casper Steinfath, ikke været til én eneste konkurrence.

Men i weekenden får den seksdobbelte verdensmester endelig lov at kæmpe i bølgerne, når årets eneste World Tour-afdeling bliver afviklet på Wrightsville Beach i North Carolina på den amerikanske østkyst.

For første gang siden sin debut som professionel i 2010 er han nervøs inden starten på den 240 meter lange M-formede bane

- Der løber mange tanker og følelser rundt inde i mig  - både negative og positive. Jeg elsker at konkurrere, og særligt i større bølger, som vi nok får. Samtidig ved jeg ikke helt, hvor jeg ligger i forhold til mine nærmeste konkurrenter, og det giver lidt mere uro i maven, siger Casper Steinfath.

Er stadig sulten efter sejr

Tiden siden VM-titlen i december 2019 er gået med alt andet end konkurrencer. Han er flyttet sammen med sin kæreste i familiens hus i Klitmøller. Han har afviklet verdens eneste SUP-race for hold, Midsummer Vikings, i København, og i foråret krydsede han som den første nogensinde Kattegat på et såkaldt hydrofoilbræt.

Og så har han været i tvivl om, hvorvidt han stadig er sulten for at kæmpe for sejr og de tusindvis af træningstimer, der ligger bag.

- Dén diskussion er jeg færdig med. Jeg er hamrende sulten, siger Casper Steinfath og tror på, at han kan vinde, fordi vejrudsigten fortæller om store bølger.

- Det kan godt være, at de yngre atleter er lidt hurtigere end mig på fladt vand - men evnen til at tæmme bølger, strøm og vind forsvinder ikke med årene. Så jeg sigter højt, understreger Casper Steinfath.

Fået tæsk at Stillehavets bølger

Casper Steinfath har brugt de seneste to måneder i familiens amerikanske sommerhus, der ligger i det nordlige Californien med få hundrede meter til Stillehavets brusende bølger. Her har han isoleret sig fra omverdenen, fokuseret på sin træning og fået tæsk af Stillehavets bølger.

- Det har været rigtig godt at få nogle smæk ude i vandet og blive lidt bange. Det er frygten, som holder mig skarp, og som gør at jeg udvikler mig, siger han.

På World Touren i North Carolina stiller han op i ’beach sprint’, der afvikles søndag kl. 14. Da der kun er ét stop på touren i år, bliver der ikke kåret en APP-verdensmester.

content-loader
content-loader
content-loader