Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Københavns Kommune glæder sig til at byde hele verden velkommen til deres rene badevand i havnen. Foto: Privat

Verdens bedste surfere vender tilbage til København

Hovedstaden lægger i 2024 vand til VM i SUP, når de bedste atleter skal dyste helt inde i havnen og ved Amager Strandpark. I 2017, dystede de også om VM-titlerne i Københavns Havn og nu vender de tilbage til hovedstaden efter at VM’et de seneste år har været afviklet i Kina, El Salvador og Puerto Rico.

Af Anna Brinch |

Kombinationen af rent blåt vand i Københavns kanaler og ved Amager Strandpark samt en arena i hjertet af en hovedstad med et stort fokus på grøn omstilling  og folkelig aktivering har været medvirkende til, at det internationale surf forbund, International Surfing Association (ISA), netop har tildelt VM i SUP til København for anden gang.

- Efter den imponerede succes sidste år i Puerto Rico er vi stolte af at kunne bringe SUP VM til to nationer med stærke traditioner indenfor stand up paddeling. Med denne tildeling vil ISA markere sportens globale udvikling også på et olympisk niveau. Sammen med vores partnere i Frankrig og Danmark vil vi helt sikkert se nye rekorder både i sporten og i deltagelsen i mesterskabet i 2023 og 2024, siger præsident for International Surfing Association, Fernando Aguerre.

Det er Surf & SUP Danmark, der sammen med Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark, har fået tildelt mesterskabet fra ISA i 2024.

Stolthed over at blive valgt for anden gang

- At København for anden gang skal afvikle et SUP VM er helt unikt. Det vidner om, at vi i Danmark har fået slået os fast som en vært, man gerne vil tilbage til. For Surf & SUP Danmark, Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark giver det mulighed for at trække på de mange erfaringer vi har med at sætte en festlig scene med et professionelt set-up, som kan forene mennesker omkring oplevelser,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Udover selve VM’et er der lagt op til en folkelig og festlig ramme i byen, hvor der sideløbende er en ambition om at afvikle et af verdens største SUP breddeevents, Copenhagen SUP Crossing. Det hele bliver pakket ind i det arrangørerne kalder ”Copenhagen City Paddle Festival”, som vil byde på en masse aktiviteter for alle aldre. Det vil desuden være gratis at se atleterne konkurrere i Københavns Havn.

- Vi arbejder på, at dette VM får deltagelse af mindst 60 nationer og at vi dermed kan vise København frem til rigtig mange afkroge af hele verden. Billederne fra 2017 med verdens bedste SUP atleter foran Operahuset står stadig skarpt i erindringen om et fantastisk VM – for sporten og for Danmark. Vi glæder os til i samarbejde med Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark at lægge endnu flere breddeaktiveringslag til eventen og i endnu højere grad fokusere på en bæredygtig afvikling, siger Jakob Færch, formand i Surf & SUP Danmark.

Fakta om VM 2024 i SUP

Afvikles fra 16. – 22. september 2024

Sted: Søren Kirkegaards Plads og Amager Strandpark

Forventet antal nationer: +60

Forventet deltagerantal: 350

  • Seks discipliner indenfor fire konkurrenceformer: Sprint, Technical Racing, Langdistance og Team Relay (stafet). Både senior og junior under 18 kan stille op til VM.
  • ISA VM SUP & Paddleboard afholdes årligt og er den mest prestigefyldte event indenfor SUP. Eventen er anerkendt af International Surfing Association (ISA).VM’et afvikles  i byens blå rum ved Søren Kirkegaards Plads og på Amager Strandpark, hvorfor også Københavns Havn er en vigtig samarbejdspartner.
  • SUP er én af verdens hurtigst voksende vandsportsgrene. Sporten dyrkes både som fritidssport, men er også en udbredt konkurrencesport. De stærkeste lande på verdensplan er Australien, USA, Hawaii, Brasilien, Frankrig og Danmark. 
  • SUP sporten har i Danmark og på verdensplan gennem de seneste 10 år været igennem en rivende udvikling. I Danmark har Surf & SUP Danmark siden 2013 etableret mere end 80 nye foreninger og tæller i dag +5.000 medlemmer.
content-loader
content-loader
content-loader