Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Landmark 43 ses her under Classic Fyn Rundt, da de passerede Svendborg. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Kapsejlads

Før DH-DM i Juelsminde: Mød Esbern Snare - en Landmark 43 der rykker grænser

Martin Meredin og far Ole Meredin havde i foråret inden DH-DM 2019 skiftet deres cruiser af en X-43 ud med en kombination af en cruiser/racer, nemlig en Landmark 43 fra 2009.

Af Anette Viborg |

Det var tidligere resultater fra blandt andet ORC-mesterskaber, der overbeviste far og søn om Landmark 43'eren. Og da den rette båd viste sig på markedet, endda med udsigten til en spændende tur hjem fra Frankrig, slog familien til.

Den første sæson sejlede de Landmark'en, som den var købt. Derfor må det siges, at det var en flot syvendeplads, holdet sejlede hjem i gruppe A til DH-DM i 2019. Landmark’en var for holdet en ’ny’ båd, og Martin Meredin mindes, at distancesejladsen og de store vindhuller rundt om Endelave var dét, som trak resultatet markant ned. 

Rykker grænser

- Landmark’en sejler bare godt. Den rykker grænser både i forhold til måden, den accelererer på og dens højde og fart. Det er en følelse af, at den gerne vil op og ud af vandet modsat vores gamle båd, X-43, som bare var en meget tungere båd at sejle. Landmark’en har et godt måltal, og vi har helt klart vores force i middel til let luft målmæssigt, forklarer medejer og forgast Martin Meredin.

Båden havde stået flere år på land, da far og søn Meredin købte den, og trængte til en kærlig hånd. Derfor fik den en gennemgribende overhaling den første vinter. Det var spændende for far og søn at skulle lave så stort et projekt sammen. De er vant til at enes ombord på båden, men kunne de mon også blive enige under en renovering?

Heldigvis viste det sig at være tilfældet.

- I grove træk var vi igennem en komplet maling af skroget, nyt dæksmønster og flexiteak i cockpittet. Vi havde alle beslag af båden, og det var helt ærligt en stor opgave at gå i gang med at løsne alt, der er skruet og limet fast. Det er jo tanken om, om det hele nu kommer ordentligt på igen, som bliver ved med at gå gennem hovedet på én, uddyber Martin Meredin.

Vil være med i toppen

I 2020 blev far og søn fædige med projektet og nyder i dag skønne timer på vandet i deres Landmark. Det kan være svært at samle fuldt mandskab til en 43 fods båd, men det har i år vist sig fint at kunne lade sig gøre til DH-DM, som løber af stablen i Juelsminde i den kommende weekend.  

- Vores besætning til årets danmarksmesterskab er en blanding af gamle kendinge og nye ansigter. Selv har jeg overladt trimmer-rollen til andre og tager mig af fordækket og sikre, at alt spiller omkring spilersæt, bomninger og nedtagninger. Jeg synes, vi har fået samlet et godt hold med en god taktiker, og vi håber på at kunne sætte os stærkt på toppen af feltet til DM, påpeger Martin Meredin.

Esbern Snare, Landmark 43: 

Position      Efternavn   Fornavn      klub

Skipper       Meredin     Ole               Kalundborg Sejlklub

Crew 1        Østergård   Geo              Kalundborg Sejlklub

Crew 2        Wesselhof  Christian     Kalundborg Sejlklub

Crew 3        Meredin     Martin           Kalundborg Sejlklub

Crew 4        B. Jensen    Christian     Kalundborg Sejlklub

Crew 5        Boenæs      Frederik       Helsingør Sejlklub

Crew 6        Dalegaard  Jette             Brejning Båd Klub

Crew 7        Lokesgaard Rene            Brejning Båd Klub

Crew 8        Thaarslund Lennart        Helsingør Sejlklub

Crew 9      Villefrance René               Sejlklubben Snekken

Crew 10      Wedersøe  Kasper          Helsingør Sejlklub

content-loader
content-loader
content-loader