Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
OL-bronzevinder Helle Jespersen og North-sejlmager Jan Hansen sejler i en Figaro 2. Fotos: Troels Lykke
Kapsejlads
Jesper Stockholm fra Kerteminde Sejlklub er klar til at sejle i sin Shipman 28 med sin ven.
Kapsejlads
Far og søn i Grand Soleil 43 fra Københavns Havn er klar.
Kapsejlads

Classic Fyn Rundt i gang bagbord rundt i let vejr - Landmark 43 først i mål - ny video

Cirka 450 sejlere på 115 både er på vej rundt om Fyn. - Endelig kan vi sejle kapsejlads igen, og bagbord rundt er den rigtige vej, så vi får 1,5 knobs medstrøm langs Fyns Hoved, siger Xp38-sejler fra KDY, Lars Ive. Minbaad.dk er også med i en Boheme 10-meter. Følg bådene via TracTrac og se ny video.

Af Troels Lykke |

Endelig, endelig kan vi komme ud og sejle. De store sejladser har været aflyst mange steder i verden, men i år begynder sejlerlivet igen.

Og her i Kerteminde, hvor vi er lige nu, summer der af liv og god stemning under Classic Fyn Rundt, for nu skal 450 sejlere ud og sejle kapsejlads.

Mindre end Palby Fyn Cup - derfor ingen aflysning

Kl. 9.30 gik tursejlernes start, og her kl. 11 er dobbelthand-sejlerne sendt afsted, mens folk med flere ombord starter kl. 12, 13 og 14.

- Vi har sendt sejlerne bagbord rundt, så de kommer fint op langs Fyns Hoved i medstrøm, siger Hans Jørgen Ellekilde, der er stævneleder for Kerteminde Sejlklub.

Classic Fyn Rundt kunne gennemføres, da der var under 500 sejlere med inklusiv hjælpere, forklarer stævnelederen videre:

- Vi har jo ikke så mange sejlere med som i Bogense i Palby Fyn Cup, derfor behøvede vi ikke at aflyse, påpeger Ellekilde overfor Minbaad.dk. 

Se video med Kalundborg-sejlere i hurtigste båd

Se her en ny video med Landmark 43-sejlere fra Kalundborg. Sejlere, der var først i mål efter 25 timer. Se Minbaad.dk-videoen.

Opdateret kl. 21.32

Følg sejlerne via TracTrac.

content-loader
content-loader
content-loader