Gå til hoved-indhold
Havne
At stå op til denne udsigt er flere sejleres drøm. Arkivfoto

Nyt borgerforslag vil sikre helårsbeboelse på husbåde i hele landet

Det skal året rundt være muligt at have fast bopæl på sit lystfartøj. Det mener fire ildsjæle fra Københavnsområdet, der netop har opstillet borgerforslag omhandlende husbåde, sommerhuse, kolonihaver og campingpladser. Se, hvordan du støtter forslaget.

Af Sara Sulkjær |

Langt fra alle havne langs de danske kyster tillader sine medlemmer at bosætte sig i båden på helårlig basis. Et lovmæssigt princip, der i flere år har udfordret landets lystbådesejlere, som med drømmen om et enklere liv og havudsigt har søgt mod det friere havnemiljø.

Et nyligt fremsat borgerforslag skal gøre disse boligdrømme til virkelighed for et større udsnit af sejlerne. Foruden husbåde dækker forslaget sommerhuse, kolonihaver og campingpladser, hvor en stram lovgivning ligeledes trænger danskerne.

Retten til at vælge

Høje huspriser i de større byer samt den frie bovilje har fået fire ihærdige ildsjæle til at opstille borgerforslaget, der ramte hjemmesiden borgerforslag.dk i går, onsdag:

- Der er mange årsager til at ønske et mere roligt og minimalistisk liv, og det SKAL der være plads til i vores samfund. Vi skal have retten til at vælge selv, understreger Liselotte Møller fra Gentofte. 

Sammen med københavnerne Povl Lystrup Thomsen og Lizet Bettina Kraul samt Christina Krage, ligeledes fra Gentofte, har Møller udarbejdet forslaget, der i øjeblikket har over 2.000 støtter. 

Målet er 50.000 støtter

Skal borgerforslaget ramme folketingssalen, må mindst 50.000 personer med stemmeret i Danmark have bekendt deres opbakning. Der er derfor endnu et stykke vej, hvis forslaget skal komme de danske politikere i hænde.

Frem til den 5. juli 2021 vil det være muligt støtte forslaget med eller uden NemID her.

content-loader
content-loader
content-loader