Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
De danske sejlere var underafkølende, da de blev bragt i land. Foto: Préfet Maritime de L'Atlantique

Dansk båd forliser under storm på Biscayen - seks sejlere reddet

Natten til tirsdag blev den danske besætning evakueret i en større redningsaktion. Nødmeldingen blev udsendt 80 sømil fra den franske kyst. Sejlbåden driver fortsat.

Af Sara Sulkjær |

80 sømil fra den franske Bretagne-kyst stiger en nødraket mandag til vejrs. Det er stormvejr. Bølgerne strækker sig, så de når en højde på fem meter, og vinden er markant.

Den livsvigtige nødmelding er udsendt af en dansk besætning. En besætning bestående af seks sejlere, der midt i stormen er kommet i så store problemer, at en nødraket tilsyneladende er eneste løsning.

Helikopter og fly

Det er det franske Cross Corsen, et regionalt operationscenter for overvågning og redning, der klokken 20.42 lokal tid bliver opmærksom på nødsituationen.

En helikopter og et overvågningsfly sendes straks i luften, ligesom en Mayday-Relay-besked sendes videre til sejlere i området.

Det skriver det franske nyhedsmedie Voiles Et Voiliers.

Sejlbåd driver

To timer senere, omkring kl. 23, lykkes det de franske myndigheder at sænke en redder mod danskernes sejlbåd, Don Quijote, men på grund af de vanskelige vejrforhold tvinges såvel reddere som de nødstedte i redningsflåderne, hvorfra selve evakueringen indledes.

Danskerne, der alle var underafkølede, er nu i sikkerhed, mens den 11 meter lange sejlbåd og redningsflåderne fortsat driver i farvandet.

Kilde: Voiles Et Voiliers

content-loader
content-loader
content-loader