Gå til hoved-indhold
Store både
Dækket på AJ Triton bliver vasket i Atlanten. Foto: AJ Triton / Forsvaret

Dansk inspektionsskib kæmper i otte meter bølger ved Færøerne - se video

Den 112 meter lange AJ Triton hakker stævnen i bølgerne på Nordatlanten, hvor lavtryk skaber udfordrende vind- og vejrforhold. Forsvaret har delt video fra det danske fartøjs bølgesejlads.

Af Sara Sulkjær |

Dybe lavtryk i Nordatlanten har afløst hinanden i en lind strøm, hvorfor bølgehøjderne i farvandet omkring Færøerne i årets start har været usædvanlig høje.

- Inspektionsskibet Triton har på en uge oplevet både kuling, storm og orkan, så bølgehøjden har på intet tidspunkt været under fem meter, medmindre vi har sejlet indenskærs i fjordsystemerne, fortæller chef for Triton, kommandørkaptajn Peter Krogh, til Forsvarets hjemmeside.

Orkan efter nytår

Bølgehøjden i operationsområdet ligger i gennemsnit typisk på mellem fem og otte meter, men bølger på op til ti-tolv meter er ikke uvant for besætningen. Under årets første orkan lige efter nytår gjorde bølger på op til fjorten meter store skader på de nordligste øer.

- Som indsat enhed i Nordatlanten er det miljøet, vi opererer i store dele af vinterhalvåret. Men Triton er et stærkt skib, der er designet til at kunne bjærge sig under de barske forhold, der eksisterer i Nordatlanten, påpeger Peter Krogh. 

Sammen med den øvrige besætning har kaptajnen filmet fartøjets kamp mod bølgerne den 12. januar, hvor det blæste 20 m/s, og bølgerne nåede en højde på otte meter nord for Færøerne.

Se filmklippet her.

Kilde: Forsvaret

content-loader
content-loader
content-loader