Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danskerne i Italien havde en god sidste dag. Foto: Richard Pinto for SailGG
Kapsejlads
Aerial view of Australia SailGP Team helmed by Tom Slingsby heading the opposite way to Denmark SailGP Team presented by ROCKWOOL, Great Britain SailGP Team and France SailGP Team in action on race day 2. Italy SailGP, Event 2, Season 2 in Taranto, Italy. 06 June 2021. Photo: Thomas Lovelock for SailGP. Handout image supplied by SailGP

Femteplads i Italien til Sehesteds SailGP-team - optimisme på holdet

Det danske SailGP-hold indkasserede en tredjeplads på en hæsblæsende finaledag i Taranto. Det blev dermed også den bedste dag nogensinde for det danske hold, der sluttede på en samlet femteplads i det italienske Grand Prix.

Af Troels Lykke |

- Det er et stort øjeblik for os som hold, og vi er meget tilfredse med vores præstationer i dag - resultatet er en validering af alle de beslutninger og det arbejde, vi udfører, siger forklarer for det danske SailGP hold, Nicolai Sehested, og udybber:

- Det sidste løb var virkelig godt for os, da det var en tricky sejlads under vanskelige forhold. Men vi holdt hovedet koldt og holdt os til planen. Vi var faktisk lidt skuffede over, at vi ikke sejlede bedre på dag ét, da vi rent faktisk kunne have udfordret den samlede podieplacering. Det vigtigste for os ved denne event er dog, at vi kan se forbedringer hele vejen rundt, og at vi sejler båden rigtig godt – holdet kører det stramt og laver en masse svære manøvrer uden fejl.

Det danske SailGP-hold tog også en fjerdeplads om søndagen og holdt kadencen i et ekstremt konkurrencedygtigt felt - et tydeligt tegn på holdets imponerende fremskridt - til trods for, at Sehesteds besætning er blandt ​​de nyeste i den globale liga, skriver Rockwool til pressen.

Drilske forhold

På dag 2 vendte holdene tilbage til at have fuld besætning ombord, efter at SailGP's løbsafviklere på dag 1 havde reduceret antallet af besætningsmedlemmer grundet let vind.

Under de drilske forhold om lørdagen sejlede det danske hold sig til en syvende-, en femte- og en sjetteplads, mens USA's SailGP-hold dominerede og toppede tabellen i pausen under det allerførste SailGP italiensk farvand.

Men i et grusomt twist under den sidste og afgørende vinderen-tager-det-hele-sejlads nosedivede det amerikanske SailGP-hold under ledelse af Jimmy Spithill, og Nathan Outteridges japanske SailGP-hold tog sammen med den italienske stjerne Francesco Bruni ombord den samlede ære i Italien.

Knokler som samlet hold

Sehested afslører, at det danske hold planlægger at fastholde og udbygge deres momentum frem til næste SailGP-event i juli.

- Vi fortsætter med at arbejde som et hold. Det er det, der er unikt ved os. Takket være Rockwools sponsorat er vi ikke kun et hold under de enkelte SailGP-events. Vi er også et hold, der træner og holder sammen mellem de forskellige events. Når vi vender tilbage til Danmark, fortsætter debriefingen, og vi øver på GC32'eren og får forhåbentlig lidt mere tid på simulatoren, forklarer Sehested.

- Alle de ting, vi gør på land, er med til at forbedre vores præstationer på vandet, og vi vil vende hver en sten for at forbedre os. Vi fortsætter med at lægge så mange timer som overhovedet muligt i båden. For et felt, der er så stærkt, som det vi ser i SailGP i år, får du ikke resultater, medmindre du lægger alle kræfter i.

Ser frem til Aarhus i august

Næste SailGP-event er den 17.-18. juli ved Plymouth Sail Grand Prix i Storbritannien. Herefter gælder det hjemmebanen for det danske hold ved Rockwool Denmark Sail Grand Prix i Aarhus den 20.- 21. august.

- Det bliver helt fantastisk at opleve hjemmestøtte fra vores danske fans - det betyder mere, end man tror, tilføjer Sehested og slutter:

- Det kan godt være lidt ensomt, når man som nyt hold prøver at sejle op med de erfarne mandskaber. De er ikke lette at slå, så vi sætter stor pris på alle de positive kommentarer. De giver os en masse motivation og holder os i gang.

Den samlede stilling for Taranto SailGP

1: Japan SailGP Team - 10 point

2: Spain SailGP Team - 9 point

3: United States SailGP Team - 8 point

4: New Zealand SailGP Team - 7 point

5: Denmark SailGP Team præsenteret af ROCKWOOL - 6 point

6: Storbritannien SailGP Team - 5 point

7: France SailGP Team - 4 point

8: Australia SailGP Team - 3 point

Se  mere: sailgp.com/#l

content-loader
content-loader
content-loader