Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lukas Mohr tog fornyelig sejren i danmarksmesterskabet for e-sejlere. Foto: Frederik Sivertsen

Flot guldmedalje til KDY'eren Lukas Mohr - nu venter OL i e-sejlads i Japan

Danmarks bedste e-sejler har på overlegen vis kvalificeret sig til den eftertragtede e-finale, der sejles i Japan under de olympiske lege. Kun de fem bedste sejlere fra fire klasser er med.

Af Sara Sulkjær |

Ti point til andenpladsen. 23-årige Lukas Mohr har i den grad vind i sejlene på den internationale e-sejlerscene. Det stod klart, da han i weekenden vandt det første olympiske kvalifikationsstævne i 49'eren frem mod sommerens OL i Japan. 

– Det var en vild aften! Det begyndte ikke så godt med en straf i starten. Men at kunne kalde sig Olympic Virtual Series-mester i 49'er er virkeligt fedt! Jeg havde bestemt ikke regnet med at vinde med ti point over nogle af verdens bedste e-sejlere, fortæller Lukas Mohr til Sejlerlandsholdets Facebookside.

For aggressiv i starten

OL-finalebilletten kom i hus efter en udfordrende start, der sendte danskeren ud af sejrskurs:

- Efter en hård start med en 16. plads, hvor jeg var lidt for aggressiv i starten, fik jeg styr på tingene og sejlede mig op på en andenplads inden medal race. Det var meget overvældende at sejle over målstregen i medal race på en førsteplads og sikre sejren, uddyber Lukas Mohr overfor Minbaad.dk.

Det er første gang, at Den Internationale Olympiske Komité afvikler et mesterskab i e-sejlsport. En sportsgren, der ikke mindst under coronapandemien har fået ben at gå på med mange nye og dygtige sejlere.

Finale i Japan

Alligevel er det blot de fem bedste e-sejlere fra henholdsvis 49er-, Nacra-, Laser- og mixed-klassen, der får lov at rejse mod Japan, hvor finalen afvikles den 4. august under de olympiske lege:

- En finale, som Lukas Mohr med sejren i Olympic Virtual Series har sikret sig direkte adgang til! Stort tillykke med sejren Lukas, lyder lykønskningen fra det danske sejlerlandshold.

Kilde: Sejlerlandsholdet

content-loader
content-loader
content-loader