Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
23-årige Lukas Mohr er Danmarks bedste e-sejler. Arkivfoto

Drømmer du om e-sejlads? Danmarksmester Lukas Mohr hjælper nye sejlere i gang mandag aften

Lær af den bedste. Landet dygtigste e-sejler Lukas Mohr tager kommende spillere i hånden, når han mandag kl. 20.00 holder gratis onlineforedrag. - Vi kommer til at gennemgå VR-interfacet, og hvordan man kommer i gang med spillet, lover Mohr.

 

Af Sara Sulkjær |

E-bølgen har ramt dansk sejlsport. Ikke mindst coronapandemien har draget flere sejlere mod computerskærmen, hvorfra kapsejlerblodet kan holdes i kog, når sejlsportsinteresserede fra hele landet dyster online på platformen Virtual Regatta (VR). 

Men er e-sporten virkelig for alle, og hvad kræves for at komme i gang? Spørgsmål, som sejlklubben KDY ønsker at besvare gennem et onlineforedrag med Danmarks bedste e-sejler, Lukas Mohr, søn af den tidligere America's Cup-sejler Sten Mohr:

- Vi kommer til at gennemgå VR-interfacet, og hvordan man kommer i gang med spillet og KDY E-Aftenmatch. Foredraget er mest for nye spillere, eller folk som har holdt en pause og gerne vil i gang, fortæller 23-årige Lukas Mohr til Minbaad.dk.

Dyst mod sejler-vennerne

Den unge KDY'er er selv en ivrig e-spiller. I flere år har han gjort sig bemærket som én af landets absolut bedste sejlere online, hvilket kulminerede, da han i april vandt det første officielle danmarksmesterskab.

Da Danmark i efteråret var på startlinjen ved det virtuelle verdensmesterskab for hold, var det derfor ikke overraskende med Mohr som holdkaptajn. Også på de mindre, private sejlsportsscener nyder sejleren at være med:

- E-sejlads er super fedt at spille mod sejler-vennerne, når man nu ikke kan komme på vandet. Der er både muglighed for at lave sejladser selv eller sejle de challenges, som er inde i spillet. Som alle andre sejlsportsdiscipliner kræver det timer på "vandet" for at blive god, understreger Lukas Mohr.

En udfordring at holde VM-niveauet

Selvom der hyppigt arrangeres sejladser og et dansk community, "Esailing Denmark", hvor alle interesserede kan deltage i den ugentlige aftenmatch, er sat i søen, kan det være vanskeligt at bevare pladsen i toppen, når stadig flere nye sejlere fra hele verden hopper ombord:

- Det mest udfordrende er nok at holde nivauet helt til VM-finalen, der kommer hele tiden nye sejlere til. Jeg har selv startet et holdsejlads-community med næsten 1000 medlemere på Discord, og nivauet er blevet rigtigt højt blandt de 20 bedste det sidste halve år, forklarer Lukas Mohr, der tog en 38. plads ved det seneste verdensmesterskab.

Du kan følge onlineforedraget mandag den 25. januar kl. 20.00 via Facebook her.

content-loader
content-loader
content-loader