Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
HELSINORE EVENINGS: Hver torsdag aften frem til jul holder M/S Museet for Søfart åbent, og byder på en stemningsfuld oplevelse af museet, oplæsning af havhistorier i cafeen, talks og efterårshygge. Foto: Luca Santiago Mora

Aftenåbent på M/S Museet for Søfart med havhistorier, højtlæsning og åbne udstillinger

For første gang nogensinde holder M/S Museet for Søfart aftenåbent hver torsdag sammen med det øvrige kulturliv i Helsingør. På museet tændes lys i mørket, når man samles om den gode fortælling, både i udstillingerne og med havhistorier i caféen, lyder det fra Helsingør.

Af Troels Lykke |

Forfattere som Kristian Bang Foss, Nina Malinovski og Siri Ranva læser højt fra egne værker, mens litteraturskribenten Katherine Diez og skuespilleren Cyron Melville dykker ned i verdenslitteraturens maritime klassikere. 

- Havet har altid inspireret til fantastiske fortællinger om eventyr og eksistentielle livsrejser. Tænk bare på klassikere som ’Odysseen’ og ’Moby Dick’ eller en galgenhumoristisk nutidsroman som Kristian Bang Foss’ ’Frank vender hjem’ om en kajaktur, der går helt galt.

- Der er noget ved havet, som sætter fantasien i gang, og i vintermørket er det ekstra hyggeligt at samles om levende fortællinger og højtoplæsninger, forklarer Sarah Giersing, program- og udstillingschef på M/S Museet for Søfart.

En række optrædener 

Med udgangspunkt i sin digtsamling ’Søfartsbogen' fortæller Nina Malinovski poetiske havhistorier om havfruer, sømænd og havets dyb, mens Siri Ranva læser op af sine anmelderroste romaner ’Ø’ og ’Havbrevene’. 

Der er også talks, besøg af messingblæsere fra symfoniorkestret CPH. Phil og åbent i særudstillingerne ’I ❤️ NELLA DAN og ’OCEANISTA- Havet & moden’, sidstnævnte dog kun til og med den 28. november.

Aftenåbningerne er en del af initiativet 'ELSINORE EVENINGS', hvor kulturlivet i Helsingør holder åbent hver torsdag aften frem til jul. Det giver god mening at gå sammen om at gøre byen levende om aftenen, mener Ulla Tofte, direktør for M/S Museet for Søfart: 

- Vi glæder os til at holde museet åbent, for der findes næsten ikke noget smukkere og mere magisk end at opleve M/S, dokken og kulturhavnen om aftenen, understreger Ulla Tofte. 

Aftenåbent på M/S fra kl. 17-20 hver torsdag frem til jul:
Fra kl. 18 serverer cafénn aftenåbenmenu med to retter samt kaffe/te for 200,- kr.

Alle arrangementerne er gratis og starter kl. 18.30. Besøg i selve museet kræver entrebillet, 10% rabat i museumsbutikken. 

Programmet:

Torsdag d. 28. oktober kl. 18.30 i M/S Café: Bådebygger og forfatter Peder Frederik Jensen. Læs mere. 

Torsdag d. 4. november kl. 18.30 i M/S Café: Forfatter Kristian Bang Foss. Læs mere.

Torsdag d. 11. november kl. 18.30 i M/S Café: Litteraturskribent Katherine Diez. Læs mere.

Torsdag d. 18. november kl. 18.30 i M/S Café: Skuespiller Cyron Melville. Læs mere. 

Torsdag d. 25. november kl. 17 i auditoriet + kl. 18.30 i M/S Café: OCEANISTA farveltalk. Læs mere.

Torsdag d. 2. december kl. 18.30 i M/S Café: Forfatter Nina Malinovski. Læs mere.

Torsdag d. 9. december kl. 18.30 i M/S Café: Forfatter Siri Ranva Hjelm Jacobsen. Læs mere.

Torsdag d. 16. december kl. 17.30 i auditoriet: Copenhagen Phil. Læs mere. 

Se hele programmet 
Om 'ELSINORE EVENINGS

content-loader
content-loader
content-loader