Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Foto: Henrik Hansen. "Øresund på Langs" i Kulturhavnen.

Træskibe, kapsejlads og maritim stemning i Helsingør

Klassiske træskibe, sømandssange og maritim stemning på Kulturhavnen i Helsingør. Lørdag d. 12 august lægger skibene fra Danmarks største kapsejlads for klassiske træskibe, igen til kaj Helsingørs historiske havn.

Af Anna Brinch |

På dagen kan man opleve skibene fra Danmarks største kapsejlads for klassiske træskibe - "Øresund på Langs" igen til kaj i Helsingørs historiske havn. Hele eftermiddagen er der vaskeægte sømandsstemning og maritime oplevelser for børn og voksne på pladsen foran Fyrskibet i Kulturhavnen.

Oplev skibene helt tæt på

Kapsejladsen starter fredag i København. Lørdag kl. 11 sejler de smukke træskibe sejler fra Svanemølle Havn mod Helsingør og kapsejladsens mållinje kommer til at ligge ud for Snekkersten Havn. Som noget helt nyt får skibene i år følgeskab af træmotorbåde og joller undervejs, så fra Strandvejen og molerne i Snekkersten er der masser af muligheder for at nyde synet af skibe i alle størrelser på Øresund.

Når fartøjerne anløber Helsingør, affyres en passende salut fra Kronborg Slot og fra højtalerne på Fyrskibet bliver fartøjerne præsenteret. Fra kl. 14.00 underholder byens lokale Shanty kor med de sange, der engang blev sunget om bord på de gamle sejlskibe, og cirka kl. 15 byder Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær, velkommen til Helsingørs Havn fra Fyrskibets dæk, og herefter bliver alle sejlerne inviteret med om bord til en velkomstreception.

Spænende program

Hele lørdagen og frem til søndag morgen kan alle interesserede komme tæt på de fine fartøjer i Kulturhavnen i Helsingør. Lørdag eftermiddag kan du også se, hvordan sejlmageren og smeden arbejder på kajen, lære at binde seje sømandsknob eller tage med på rundvisninger på Fyrskibet og veterandampskibet SS BJØRN. Det er sjette gang kapsejladsen 'Øresund på Langs' samler gamle træskibe, klassiske sejlbåde til en fælles kapsejlads på Øresund, nu også med en sejlads for træmotorbåde og joller. For deltagerne i kapsejladsen er der middag i det maritime værksted HAL 16, før den sidste sejlads om søndagen. Se hele programmet på Hal16 hjemmeside.

'Øresund på Langs' arrangeres af Foreningen Maritimt Værksted Hal16 i samarbejde med M/S Museet for Søfart, Kjøbenhavnske Træsejlere samt FTSF Foreningen til Sprydstagens Forevigelse (Øresunds Smakkejollerne).

content-loader
content-loader
content-loader