Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det var denne FRB 15-redningsbåd, der i weekenden vendte med kølen i vejret. Billedet er dog ikke fra episoden. Foto: YouTube

Redningsbåd kæntrer under bugsering i Hvide Sande

Fire reddere vendte våde retur efter en bugseringsopgave i havnens indsejling. Det var bådens lønning, der røg under vand under et træk i slæbetovet, forklarer FiskerForum.

Af Sara Sulkjær |

En ganske almindelig bugseringsopgave tog søndag en uventet drejning på vestkysten. Her kunne tilfredse fiskere melde om to fuldt lastede fisketrawlere, hvorfor de to skippere bad om bugseringsassistance gennem den til tider udfordrende indsejling til Hvide Sande.

Den opgave var den lokale redningsstationen i fiskerbyen ikke bleg for at tage på sig. Det skriver onlinemediet FiskerForum på deres hjemmeside.

Båden skar ud

Det er ikke sjældent, at fiskebåde og andre fartøjer må anmode om hjælp under anduvning af havnen. En opgave, som redderne derfor uden tøven går til, når muligheden byder sig. 

Denne gang var det dog en våd flok reddere, der efter bugseringen kunne gøre status i Blåtårn, hvor redningstjenesten holder til - og det var ikke en pludselig sensommerregn, der bar skylden for dette.

Ved et træk på trossen skar den syv år gamle FRB 15 ud. Lønningen røg under vand, båden kæntrede, og de fire reddere blev tvunget en tur i baljen.

Selv på ret køl

Foruden et saltbad kom ingen af redderne til skade under episoden, ligesom selve redningsbåden hutrigt kom på ret køl:

- Helt som beregnet i en sådan situation, så aktiverede man et greb agter, der udløser en luftfyldt ballon, så den kæntrede båd indenfor kort tid igen kunne rette sig op og ligge med kølen nedad, forklarer FiskerForum, der holder til på havnen i Hvide Sande.

FRB'ens instrumenter klarede dog ikke badeturen, hvorfor stationens større Emile Robin slæbte båden til kaj.

Kilde: FiskerForum

content-loader
content-loader
content-loader