Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Tidligere OL-bronzevinder Helle Jespersen og Lars Kier har før sejlet sammen i serien i en J/80. Foto: Per Heegaard

Two Star-serien 2021 vil udvide med flere stævner

Følgende Two Star-sejladser er inkluderet i mesterskabsserien: Classic Fyn Rundt, AFI 2Star Race samt Øresund 123 Stars, Fyn Cup fra Bogense, 100 Mil Limfjorden, Sundet Rundt, Sjælland Rundt, Dragør 2Star samt DS Dansk Two Star.

Af Troels Lykke |

Nu ser det endelig ud til, at coronaepidemien slipper sit tag i de danske sejlere i løbet af maj måned, hvor sejlsæsongen starter og en stor del vil være vaccineret. Derfor genstartes Dansk 2 Star-mesterskabsserien.

En serie med fokus på en lang række sejladser i løbet af året, forklarer 2 Star-sejler fra Rungsted, Henrik Jørgensen, fra organisationen i TwoStar-serien, der også har Jan Hansen, Kasper Wedersøe, Allan Ibsen og Dan Ibsen med ombord.

Ville udvide i 2020

Gruppen fortæller videre:

- I 2020 havde vi planlagt at udvide antallet af Two Star-sejladser i Danmark, hvilket vi i 2021 holder fast i.

Derfor er følgende Two Star-sejladser inkluderet i mesterskabsserien: Classic Fyn Rundt, AFI 2Star Race samt Øresund 123 Stars, Fyn Cup fra Bogense, 100 Mil Limfjorden, Sundet Rundt, Sjælland Rundt, Dragør 2Star samt DS Dansk Two Star.

Det kan være, at nogle af sejladserne stadig aflyses eller udskydes, men der kan også komme flere til.

Skal din klubs stævne være med i serien?

Alle Two Star-sejladser i hele Danmark kan være med i serien, blot der er mindst fem deltagere, distancen er på mindst 20 sømil, og der sejles efter DH med gyldige målebreve.

- Vi opfordrer alle arrangørklubber til at melde deres sejlads ind til serien, således at vi også på den måde kan skabe en samlet promovering af two star-sejlads i Danmark, både med henblik på lokal deltagelse samt i serien, forklarer initiativgruppen.

Interesserede klubber/two star-sejladser kan læse mere om Dansk2Star Forening på Facebooksiden www.facebook.com/groups/Dansk2Star/.

”Sail Racing With A Friend”

- Two Star-sejladser er en fantastisk mulighed for at komme ud og sejle på en nem måde, hvor du ikke altid skal samle en besætning på fire til ti personer, men blot behøver at invitere én god sejlerven eller -veninde med ud på din båd. Nemt, enkelt og sjovt, understreger organisationen.

Samtidig er two star-sejladser en god mulighed for at træne sejlfærdigheder, idet det kræver god planlægning, godt teamwork og ikke mindst god teknik at sejle kun to personer i en sejlbåd.

Det er også en spændende udfordring at sejle især lidt større både med en two star-besætning.

Olympiske program i 2024: ’kølbåd mix disciplin’

Mange lande sejler two star-sejladser - også kaldet ’doublehand’ - og nu er disciplinen ligeledes kommet på det olympiske program i 2024 i form af en ’kølbåd mix disciplin’, hvilket vil sige en M/K-besætning.

Dermed kan Dansk2Star-serien give mulighed for, at mix-besætninger kan få en masse træning og derigennem måske få lyst til at dyste internationalt - og dermed reelt gøre det muligt for Danmark at stille med den bedste mixbesætning i fremtidige OL-sejladser.

Dette er endnu ikke et officielt DS-initiativ, men en mulighed for at ’snuse’ til two star-sejlads, også for mixbesætninger.

Mottoet for sejladserne er ”Sail Racing With A Friend”, og der er ved sejladserne fokus på det det sociale og kammeratskabet blandt two star-besætningerne, mens gode og spændende sejladser er mødestedet.

Regler for two star-sejladser:

For at en sejlads skal tælle i Dansk2Star mesterskabsserien i 2021 gælder følgende:

  • Sejladsen skal afvikles under DH, og alle deltagere skal have gyldigt DH-målebrev. DH måletal ’fryses’ 5 dage før første start (også ved eftertilmelding).
  • Notice of Race (NOR) skal tage udgangspunkt i Kapsejladsreglerne.
  • Minimum 5 startende både. Ved mindre end 10 deltagere tæller sejladsen kun 50%
  • Distancen skal være mindst 20 sømil samlet. Ved en distance mellem 20-40 sømil tæller sejladsen med 50%, Ved mere end 40 sømil tæller sejladsen med 100%.
  • En kombination af 5-9 deltagere med en distance på 25 sømil tæller med 25%.
  • Hvis en sejlads afkortes og kommer under 40 sømil tælles den 50%.
  • Udenlandske deltagere tæller ikke i med stillingen for den enkelte sejlads under Dansk2Star og tæller således ikke med i antal startende både.
  • Ved 2 forskellige banelængder skal de betragtes som 2 individuelle sejladser (f.eks. Sjælland Rundt).

Overaltplacering i samme sejlads baseret på DH reglen. Båden skal minimum deltage i tre sejladser, herunder én vest for Storebælt (f.eks. Classic Fyn Rundt eller AFI 2Star Race) og én øst for Storebælt (f.eks. Øresund123Stars eller tilsvarende).

Herudover kan man principielt tælle to lokale sejladser med i Dansk2Star-serien – men arrangørerne opfordrer naturligvis så mange som muligt til at deltage i flest mulige sejladser, også på tværs af landet.

For besætningen gælder, at Dansk2Star-mester skal være en dansk båd, begge besætningsmedlemmer skal være medlem af en DS-sejlklub, båden skal være den samme i alle tællende sejladser samt at der skal være én gennemgående person i alle tre tællende sejladser.  

Udenlandske både er meget velkomne til at deltage, men de kan ikke vinde serien.

Flest point vinder

Den samlede vinder af Dansk2Star-mesterskabsserien er den båd, der har flest point i de gennemførte og tællende sejladser, hvor point beregnes efter ”Baltic Circuit Scoring, 2019 edition”.

Vinderen modtager den evigt vandrende pokal, som har været uddelt i over ti år.


                 Dansk Two Star mesterskab serien 2021

Classic Fyn Rundt

www.fynrundt.dk

FynCup

www.fyncup.dk

Dragør2Star 6 juni

www.dragoersejlklub.dk

AFI2Star

www.aarhussejlklub.dk/

100mil i Fjorden

www.100milifjorden.dk/

Sjælland Rundt

www.sjaellandrundt.dk/

Øresund123Star

www.kdy.dk/oresund123stars/

Køge 2Star Cup

 

Egå Tun Star

 

DS 2 Star DM

TBA

Sundet Rundt

www.sundet.dk/sundetrundt/

Dansk2Star kan følges på www.facebook.com/groups/Dansk2Star/, hvor foreningen også kan kontaktes.

content-loader
content-loader
content-loader