Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Anne-Marie Rindom er blandt de største danske medaljehåb ved OL. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion

De olympiske lege under pres: Selv de japanske tilskuere udelukkes fra deres eget OL

Et markant anderledes OL venter de danske landsholdssejlere, der i morgen sætter sig i flyveren mod Tokyo. Om fjorten dage skydes legene officielt i gang.

Af Sara Sulkjær |

Om præcis to uger tændes den olympiske fakkel i Tokyo. Et historisk øjeblik, der sædvanligvis overværes af tusindvis af tilskuere, der har skaffet sig en af de populære billetter til den ofte storslåede åbningsceremoni. 

Sådan bliver det ikke i år. Efter et 2021, der atter har stået i corona-pandemiens tegn, var sommersolen ellers så småt begyndt at kaste sit lys over legene, men en nylig opblomstring i storbyen har sat en aktiv stopper for OL-festen.

Japanske tilskuere udenfor Tokyo

Torsdag erklærede Japan endnu en nedlukning af landet. En nedlukning, der vil vare frem til den 22. august - og dermed under hele OL, som løber af stablen fra den 23. juli til den 8. august.

Det skriver Danmarks Radio på sin hjemmeside.

Det vil dog være muligt for japanerne at være tilskuere til discipliner, der bliver afholdt uden for Tokyo-området, lyder det. I Fukushima, Miyagi og Shizuoka vil man tillade 50 procent af den normale kapacitet, dog maksimalt 10.000 tilskuere.

De danske sejlere snart på vej

Allerede i morgen, lørdag, sætter flere af de danske landsholdssejlere kurs mod Tokyo for at indlede de sidste forberedelser op til det udskudte OL, der oprindeligt skulle være afviklet i 2020:

- Det har været en lang vej dertil, så det bliver ekstra spændende endelig at komme afsted. Jeg håber, I alle vil følge med, når vi senere i denne måned giver den gas på vandet ud fra Tokyos kyst, skriver Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom på sin Facebookside.

Kilde: DR.dk

content-loader
content-loader
content-loader