Gå til hoved-indhold
Tur
Her er Vinni og Carsten Breuning på Hawaii i Stillehavet, der ikke altid lever op til sit navn. Foto: Breuning
Tur
Carsten og Vinni Breuning sejler på livet løs. Anmeldelser af begge bøger følger her på siden. Privatfoto

Ny bog til eventyr-sejlerne: Fra Sydkorset til Nordstjernen - beretninger fra bl.a. Galapagos

Vinni og Carsten Breuning dropper deres karrierer, sælger deres bolig og ejendele for at gøre en livsdrøm til virkelighed. En drøm om at sejle jorden rundt i deres 40-fods sejlbåd. De stævner ud den 29. maj 2016. Nu kommer de med en ny langturs-sejlerbog, der igen er hudløs ærlig.

Af Troels Lykke |

Fra Sydkorset til Nordstjernen er efterfølgeren til deres populære første bog 'Med Kronborg om bagbord', som fortsætter deres hudløse ærlige beretning om at være langturssejlere.

Bogen beskriver deres eventyr såvel på de store oceaner, som når de ligger for anker i det sydlige Stillehav.

Farvel til et professionelt liv

Vinni og Carsten solgte deres bolig og ejendele for at gøre en livsdrøm til virkelighed i deres 40-fods sejlbåd, som de gik ombord på i maj 2016.

Nu er deres liv noget, der står i diametral modsætning til deres tidligere skemalagte, professionelle liv. Det har givet dem en ubeskrivelig frihed.

De lever et liv i tæt symbiose med naturen og møder mange fremmede kulturer. Undervejs får de nye venskaber med sejlere af forskellige nationaliteter.

Bogen henvender sig til såvel sejlere som landkrabber. Forfatterne håber gennem deres fortællinger, at de kan motivere læserne til at leve deres livsdrøm ud.

Begge sejl i tredje reb

Læs her et uddrag fra bogen:

Begge sejl er stadig i tredje reb. Carsten er fortsat immobil, og jeg har overtaget køkkentjansen uden at blive søsyg.

Men jeg bliver meget hurtigt irriteret, når jeg arbejder i kabyssen, intet bliver stående, hvor man stiller det, og kokken har stort besvær med at holde balancen.

Carsten kan høre helt op i cockpittet, at jeg bander og svovler som en ægte sømand. Han mener endda, at jeg vil gøre en søulk flov over mit sprog. Undskyld.

Jeg glæder mig enormt til at nå frem til en ankerplads og håber inderligt, at vi finder en rolig ankerplads. Vi har haft nok ”rock ‘n roll”. (attende døgn på havet)

Om forfatterne

Vinni Breuning (f. 1959), uddannet sygeplejerske, har været hospitalsdirektør gennem 14 år, først på Privathospitalet Hamlet og senere i Region Sjælland.

Carsten Breuning er født i 1952 i Danmark, men opvokset i USA og senere bosat i Danmark. Uddannet BBA og har været administrerende direktør i såvel danske som amerikanske selskaber.

Bogen Fra Sydkorset til Nordstjernen købes her hos Mellemgaard.

content-loader
content-loader
content-loader