Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Luna Rossa kan få cuppen til Europa med bedre starter. Foto: Studios Borlenghi
Kapsejlads
Kapsejlads

1 - 1 mellem kiwierne og italienerne - starten kan blive kiwiernes problem

Team New Zealand vandt første sejlads i 36. Americas Cup efter en lige start, hvor new zealænderne akkurat førte, og italienerne luffede op efter start for at give straf, men uden held. I anden start viste Peter Burling fra Team New Zealand hans mangler i matchrace. Se relive.

Af Troels Lykke |

Det er umuligt at overdrive vigtigheden og betydningen af ​​det første løb i nogen America's Cup. Og Team New Zealand tog det første point over de italienske udfordrerer Luna Rossa Prada Pirelli, men hvem der vinder cuppen er usikkert.

Bådene har meget lig fart, måske har kiwierne en bedre fart på læns, hvor de rundede 51 knob torsdag i Auckland med massere af tilskuerbåde, men til gengæld er  kiwierne længere om at komme op i fart efter vendingerne på kryds.

For meget 49er - for lidt matchrace

De fleste regner med, at Team New Zealand vinder America's Cup igen - men vær ikke sikker på det.

49er-verdensmester og OL-guldvinder Peter Burling viser måske, at han har sejlet for meget skiff-jolle og for lidt matchrace, som den australske stjernesejler Jimmy Spithill har gjort det mod blandt andre Jes Gram-Hansen, Jesper Bank og Sten Mohr.

Spithill er erfaren matchrace-sejler

41-årige Spithill, der før har vundet America's Cup med Oracle Racing, har overblik og laver ikke en begynderfejl, hvor han glemmer at jagte sin modstander og presser ham over startlinjen. 

Noget, Peter Burling fra Team New Zealand kunne have gjort i anden start, men i stedet halsede han og holdet efter Luna Rossa hele vejen rundt. Derfor står det 1-1 i den 170-årige sejlads, der vises i over 190 lande i verden.

Den, der først har syv sejre, har vundet America's Cup. I morgen sejles der igen. America's Cup forventes at være slut onsdag den 17. marts.

Følg sejladserne live her

content-loader
content-loader
content-loader