Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
I America's Cup landsbyen må man sidde tæt. Corona har ikke ødelagt New Zealand. Studios Borlenghi.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

3-3 i America's Cup - starterne blev atter afgørende

Jimmy Spithill fra Luna Rossa er klart en bedre starter end Team New Zealands Peter Burling, der til gengæld ved mere om både på foils. Det sidste blev afgørende, da Team New Zealand i lørdagens 2. start foilede hen over italienerne og senere udlignede til 3-3.

Af Troels Lykke |

Efter dag 3 i America's Cup per stillingen mellem Emirates Team New Zealand og Luna Rossa Prada Pirelli i 3-3 . For at løfte Auld-pokalen skal syv sejladser.

I modsætning til mange tidligere America's Cup, så har disse lette flyvende AC75 kun  brug for et lille vindue til at levere en spændende sejladser med en gennemsnitlig hastighed på 30 knob i kun 5 m/sek.

1500 tilskuere så på da Luna Rossa vandt lørdagens første start, fordi Spithill igen viste at han er en matchrace-sejlere mere end Peter Burling fra New Zealand.

Spithill lå parkeret i 2. start.

Men i anden start viste Burling og kiwi-holdet at de havde overblikket, da de fandt mere vind, så de kunne sejle hen over Luna Rossa i starten med 10 knob mere fart.

- Vi manglede vind i starten, siger Spithill, der aldrig nåede startlinjen til tiden i lørdagens 2. sejlads, så Team New Zealand udlignede til 3-3.

2. sejlads viste også at Team New Zealand sandsynligvis har en hurtigere båd. På læns er det bevist i alle sejladser, men nu var det også på kryds i 2. sejlads.

Men Spithill er mere kold i starterne og dem der vinder starterne vinder også sejladserne ser det ud til. Søndag sejles igen.

Følg med her: www.americascup.com/how-to-watch

content-loader
content-loader
content-loader