Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Nicolai Sehested er nu i St. Tropez, her fra pressemøde i dag i rigmandsbyen. Foto: Ian Roman for SailGP

SailGP-hold med Sehested og co. er klar i St. Tropez - schweizisk hold nu med

Det danske SailGP-hold, der har ROCKWOOL som hovedsponsor, kommer tilbage på vandet for første

gang siden den historiske SailGP-begivenhed i Aarhus i den kommende weekend, når F50-flåden

forbereder sig på kamp i Saint Tropez.

Af Troels Lykke |

er klar til at bygge videre på holdets første sejr nogensinde, når SailGP kommer til Saint Tropez Det danske SailGP-hold , der har ROCKWOOL som hovedsponsor, kommer tilbage på vandet for første gang siden den historiske SailGP-begivenhed i Aarhus i den kommende weekend, når F50-flåden forbereder sig på kamp i Saint Tropez.

France Sail Grand Prix vil danne rammen, når de otte SailGP-hold skal konkurrere i en af Europas mest prestigefyldte sejladsdestinationer, og det danske SailGP-holds skipper, Nicolai Sehested, er overbevist om, at den første sejr nogensinde på hjemmebane kan anspore det danske hold til endnu mere succes i sæson 2.

Sejren satte ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix i gang med stil i sidste måned, og kom efter flere podiepladser, som bevis på, at de nytilkomne danskere har gjort fremskridt gennem hele denne sæson.

"Vi er glade for at have taget vores første sejr nogensinde foran vores fans i Danmark, det var det perfekte sted at sætte hak ved så stort et øjeblik for holdet og for ROCKWOOL," siger Sehested.

"At sejle i sådan en fantastisk atmosfære er noget, vi aldrig vil glemme, og det er ærgerligt, at vi ikke kunne få pointene til at komme med i finalesejladsen, men det kommer snart."

Han tilføjer:

”Som man siger inden for sport, så er man kun lige så god som sit sidste resultat, så det er vigtigt, at vi fortsætter med at komme videre, nu hvor vi har fået vores første sejr af vejen. Og vi starter med Saint Tropez i weekenden. ”

Ny udfordrer fra Schweiz

Flåden tager til Frankrig med en ny rival som tilskuer efter meddelelsen om, at et niende hold i form af et schweizisk SailGP-hold vil slutte sig til flåden i sæson 3.

Det schweiziske SailGP-hold vil konkurrere i de næste tre sæsoner af SailGP, der starter i maj 2022. Holdet har allerede begyndt sin introduktion til ligaen og deltager i begivenheder i sæson 2 som observatører.

Ligesom det danske SailGP-hold i år er det schweiziske holds mål at komme i gang med sejladserne i den første sæson og vænne sig til den nye båd, inden de kan konkurrere mod de bedste SailGP-hold og sigte mod toppræstationer.

"Jeg synes, det er en fantastisk nyhed, at vi får endnu mere konkurrence i SailGP," sagde Sehested.

”Vi er alle her af samme grund: For at sejle mod de bedste og en dag vinde SailGP. Hvis et hold tror, at de kan udfordre, så burde de absolut komme og vise, hvad de kan. ”

Han konkluderede:

”Jeg synes, vi viser, at det med den rigtige støtte er muligt hurtigt at komme i fart og begynde at udfordre de mere erfarne hold, selv i en konkurrence så hård som SailGP. Vi glæder os til at se schweizerne på vandet. ”

SailGP fra Saint Tropez kan ses på TV 2 Sport og TV2 PLAY lørdag og søndag i denne weekend.

content-loader
content-loader
content-loader